Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś wyjaśnić to pojęcie "przegryw"? Według takiego wikisłownika, jest to synonim nieudacznika, a to z kolei oznacza osobę, której się nic nie udaje. Strona miejski słownik slangu ma podobną definicję. Czy to się zgadza, czy nie? Czy może to słowo odnosi się tylko do sukcesów w sferze związków? Czy przegrywem jest osoba, która nie ma związku bo go aktywnie nie poszukuje?

Ja mam wrażenie, że to jest łatka, którą ludzie sobie przypinają jako defektywną strategię radzenia sobie z lękiem.

#przegryw
  • 16
  • Odpowiedz
@nervouseq: Niekonstruktywne.
@dzapanisko: Czy to wyklucza kobiety? Czyli to wymaga, aby osoba miała obsesję na punkcie poszukiwania okazji do współżycia?
@BrudnyTalerz: Nawet jak jest po prostu w okresie życia, w którym nie jest aktywny seksualnie?
@Megawonsz_dziewienc: Czyli ludzie bez konta nie mogą być przegrywami? Np. większość ludzi na pewnych subredditach lub boardach na 4chanie? l
@Yasuo: Dzięki, staram się!
@Bochunowsky: Ale tutaj mowa o konkretnych normach
  • Odpowiedz
Czy to wyklucza kobiety? Czyli to wymaga, aby osoba miała obsesję na punkcie poszukiwania okazji do współżycia?

@blargotron: To wyklucza kobiety. Przegrywy mają obsesję na punkcie kobiet, ale nie mogą ich zdobyć, z tego powodu są nieszczęśliwi, dla nich dziura to sens życia.
  • Odpowiedz