Aktywne Wpisy

raven4444 +32
Obserwowanie masowego „robienia laski” grze Expedition 33 to, muszę wyznać, zjawisko wręcz komiczne.
Gra „niezależna” stworzona za 10 milionów dolarów, z gwiazdorską obsadą głosową i wsparciem bogatych inwestorów, a przy tym korzystająca z gotowych zasobów Unreal Engine – a wszystko to podparte emocjonalnie manipulacyjną fabułą, którą każdy, kto przeczytał choćby jedną czy dwie książki wykraczające poza płyciznę współczesnej beletrystyki, uzna za banalną i ckliwą – zgarniająca każdą nagrodę w 2025 roku, to coś,
Gra „niezależna” stworzona za 10 milionów dolarów, z gwiazdorską obsadą głosową i wsparciem bogatych inwestorów, a przy tym korzystająca z gotowych zasobów Unreal Engine – a wszystko to podparte emocjonalnie manipulacyjną fabułą, którą każdy, kto przeczytał choćby jedną czy dwie książki wykraczające poza płyciznę współczesnej beletrystyki, uzna za banalną i ckliwą – zgarniająca każdą nagrodę w 2025 roku, to coś,

pyszniarz +103
Uwaga, spam alert! ʕ•ᴥ•ʔ
XTB reklamuje się w kanale Zero Stanowskiego – a ostatnio pan Stanowski wypuścił prorosyjski reportaż Marii Wiernikowskiej z Rosji. Tak, ten sam, o którym teraz wszyscy gadają w sieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jako klient XTB wysłałem im maila, bo nie podoba mi się pośrednie wspieranie propagandy i reklamowanie się w mediach, które
XTB reklamuje się w kanale Zero Stanowskiego – a ostatnio pan Stanowski wypuścił prorosyjski reportaż Marii Wiernikowskiej z Rosji. Tak, ten sam, o którym teraz wszyscy gadają w sieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jako klient XTB wysłałem im maila, bo nie podoba mi się pośrednie wspieranie propagandy i reklamowanie się w mediach, które

1. Czy podpięcie rekuperatora pod jakiś system schładzania nawiewanego powietrza (woda lodowa/chłodnica) coś da przy upałach i czy nie będzie się skraplała wtedy woda
2. Czy zrobienie klimatyzacji w kilku pokojach miałoby sens razem z rekuperacją (chciałbym zrobić potencjalnie w gabinecie, sypialni i salonie) i jaki to byłby z grubsza koszt ewentualnie jaki byłby koszt przygotowania też innych pokoi aby w przyszłości dodać klimatyzator do nich.
3. Czy dodatkowo puszczenie zimnej wody (na tyle zimnej aby nie osiągnąć punktu rosy) w podłogówce coś da czy da się to jakoś sensownie zgrać z automatyką
#budujzwykopem #budowadomu #klimatyzacja #rekuperacja
2. Tak, miałoby to sens i jest to często stosowane rozwiązanie. Za dużo zmiennych aby pisać o kosztach, trzeba znać więcej szczegółów.
3. Zimną wodą w podłogowke oczywiście coś da, ale nie polecam. Klienci próbują i w większości rezygnują z tego rozwiązania.
Ściany gazobeton
strop żelbeton
budynek ocieplenie 20cm styropian
sypialnia na
https://forum.muratordom.pl/showthread.php?228462-Pompa-PW-klimakonwektor-wpi%C4%99ty-w-WM
@lobo: 2021 i ktos buduje dom z poddaszem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)