Aktywne Wpisy
Mucha_w_oku +13
Mucha_w_oku +83
#chwalesie #dzieci #rodzimowierstwo
Zabawne jest to, młody (6 miesięcy) się obudził (nakarmiony po uszy, źle spał) i moja robi tam cuda a on dalej płacze i robi ambaras, dała go mi, wtuliłem go do klaty i zasnął spokojny (。◕‿‿◕。) testów DNA nie trzeba. Zajebiste uczucie, nikt nie może go uciszyć, tym bardziej się złości, a jak leży z tatą
Zabawne jest to, młody (6 miesięcy) się obudził (nakarmiony po uszy, źle spał) i moja robi tam cuda a on dalej płacze i robi ambaras, dała go mi, wtuliłem go do klaty i zasnął spokojny (。◕‿‿◕。) testów DNA nie trzeba. Zajebiste uczucie, nikt nie może go uciszyć, tym bardziej się złości, a jak leży z tatą

1. Czy podpięcie rekuperatora pod jakiś system schładzania nawiewanego powietrza (woda lodowa/chłodnica) coś da przy upałach i czy nie będzie się skraplała wtedy woda
2. Czy zrobienie klimatyzacji w kilku pokojach miałoby sens razem z rekuperacją (chciałbym zrobić potencjalnie w gabinecie, sypialni i salonie) i jaki to byłby z grubsza koszt ewentualnie jaki byłby koszt przygotowania też innych pokoi aby w przyszłości dodać klimatyzator do nich.
3. Czy dodatkowo puszczenie zimnej wody (na tyle zimnej aby nie osiągnąć punktu rosy) w podłogówce coś da czy da się to jakoś sensownie zgrać z automatyką
#budujzwykopem #budowadomu #klimatyzacja #rekuperacja
2. Tak, miałoby to sens i jest to często stosowane rozwiązanie. Za dużo zmiennych aby pisać o kosztach, trzeba znać więcej szczegółów.
3. Zimną wodą w podłogowke oczywiście coś da, ale nie polecam. Klienci próbują i w większości rezygnują z tego rozwiązania.
Ściany gazobeton
strop żelbeton
budynek ocieplenie 20cm styropian
sypialnia na
https://forum.muratordom.pl/showthread.php?228462-Pompa-PW-klimakonwektor-wpi%C4%99ty-w-WM
@lobo: 2021 i ktos buduje dom z poddaszem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)