Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 124
Śniadanko. Wegetariańska kiełbaska (tak, jeśli coś wygląda jak kiełbasa i tak smakuje, będę to nazywał kiełbasą, nawet jeśli nie zawiera mięsa), warzywa i buła + kawka.
Wegetariańska kiełbasaaaaa? huuurrr duuuurrrrr, to jest trawa a nie jedzenie.
Huuurrr duuurrrr jak on m może pisać, że to kiełbasa huuurrr duurrr ( ͡ ͜ʖ ͡)
#gotujzwykopem #wegetarianizm #jedzenie #sniadanie
adamszuba - Śniadanko. Wegetariańska kiełbaska (tak, jeśli coś wygląda jak kiełbasa i...

źródło: comment_1623478256dAFpvS6cVPNvtUvIl86MK9.jpg

Pobierz
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adamszuba: Z litości, bo to ty dzwonisz. To nie jest kruwa kiełbasa. Teraz napisz "kolejny prawak co wierzy w duszki" i możemy przejść do kolejnego wysrywy o blakpilach, czadach czy tam lpgie.
  • Odpowiedz
@adamszuba: Ja popieram niejedzenie mięsa i ogólnie dla mnie to normalne.
Nie mam też problemj z nazewnictwem i zawsze tego bronię.
Ale muszę przyznać, że zamienniki mięsa mi zdecydowanie nie smakują i zdecydowanie nie przypominają mięsa. Może poza Byondem, który jest dość blisko.
Mam też do noch więcej „ale” niż sam mój gust.
Rozumiem jednak, że kogoś, kto nie je mięsa, ale brakuje mu tego smaku jest to jakieś wyjście,
  • Odpowiedz
  • 0
@hellyea: Może tak być, że już nie do końca pamiętam jak smakuje mięsna kiełba, nowe pamiętam kiedy ja ostatnio jadłem. Faktycznie niektóre wegańskie wytwory garmażeryjne smakują jak styropian. Ale niektóre są też dobre. Dla mnie taka kiełbaska to dodatek do posiłku, a nie cały posiłek.
  • Odpowiedz
tak, jeśli coś wygląda jak kiełbasa i tak smakuje, będę to nazywał kiełbasą, nawet jeśli nie zawiera mięsa)

@adamszuba: ja robię na odwrót. Jak znajomi wegetarianie przychodzą na grilla i pytają się o coś wege to mówię, że są kielbaskim. C--j, że z prosiaka. Wygląda jak wege kiełbaska, smakuje jak wege kiełbaska.
  • Odpowiedz
@hellyea: Może tak być, że już nie do końca pamiętam jak smakuje mięsna kiełba, nowe pamiętam kiedy ja ostatnio jadłem. Faktycznie niektóre wegańskie wytwory garmażeryjne smakują jak styropian. Ale niektóre są też dobre. Dla mnie taka kiełbaska to dodatek do posiłku, a nie cały posiłek.

@adamszuba: Najważniejsze, że spełniają swoją rolę. Mogłyby tylko poprawić skład, bo często jeszcze bywa z tym różnie (albo już się mylę?).
  • Odpowiedz
  • 0
@microraptor: No właśnie widzę XD Po co piszecie skoro was to nie obchodzi? Jak mnie coraz nie interesuje to wrzucam to na czarną listę i cześć. A nie komentuje nie wiadomo po co (ʘʘ)
  • Odpowiedz