Wpis z mikrobloga

Życie jest piękne (,). Cały miesiąc z---------m fizycznie na magazynie i to moja wypłata. Teraz koszty życia :

-160 Zł bilet miesięczny
-250 zeta rata kredytu za prawo jazdy
-600 zł na pokój u mamy
-800 zł za jedzenie (Lubie zdrowo zjeść)
-70zł inernet

Razem na rozrywki i ubrania zostaję zostaje mi 300zł. W tym a-----l, nowe buty, bluzy,bielizna , koszulki Średnie z maturą, na studiach nie dałem po prostu rady...

#przegryw #depresja #pracbaza #zalesie #zarobki
Plecakowicz - Życie jest piękne (╯︵╰,). Cały miesiąc z---------m fizycznie na magazyn...

źródło: comment_1623267588TCb7N67KfmHaCYL3ZlVd3f.jpg

Pobierz
  • 241
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Plecakowicz: Świetnie, że robisz prawo jazdy. Zawsze to jakiś atut przy szukaniu nowej pracy. Trzymaj się i powodzenia w szukaniu lepszej pracy. Trzymam kciuki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 7
@Plecakowicz pokój u mamy za 600 zł? XD Współczuję takiej matki/rodziców, która nie wspiera tylko jeszcze dowala rachunkiem za pokój. Po mojej wyprowadzce na starość aby ktoś jej podał szklankę wody to by musiała lokaja wynająć. XD
  • Odpowiedz
@Plecakowicz zatrudnij się jako pomocnik hydraulika/glazurnika itd do końca roku przyuczasz się zawodu. Na początku roku idziesz do urzędu pracy, składasz wnioski o dofinansowanie, zakładasz JDG dostaniesz +-20k pożyczki bezzwrotnej albo bez odsetek(nie wiem jak jest teraz), kupujesz narzędzie, przez pierwsze kilka lat płacisz minimalny ZUS i rozkrecasz biznes.
  • Odpowiedz
@Plecakowicz: byczku nie wiem ile masz lat, ale przechodziłem przez to samo mając 20 lat, też 300 zł na przyjemności/szmaty/odłożenie zostawało (starałem się odłożyć 100 zł miesiecznie i jeszcze na jakieś tanie wakacje pojechać) rok później 500 i potem 700 i tak to rośnie, spokojnie - niestety większość z nas musi odbębnić swoje. Ja już 30 lat na karku zarabiam 10x tyle co zarabiałem 10 lat temu, ale żona, 2
  • Odpowiedz
@Plecakowicz: Wy p----------i jestescie xD chlop mieszka na zadupiu zarabia 2.2k a wy jeszcze mu jakieś jadłospisy taniej robicie bo uważacie ze 800 zl na jedzenie to duzo xDDDDDD.

Mordo uciekaj z tego zadupia, zagranica/wieksze miasto. Bedzie dobrze trzymaj sie!
  • Odpowiedz
@Plecakowicz: zainwestuj w siebie może kurs spawacza? Spróbuj odłożyć. Myślę że byle gdzie dostaniesz 3,5k a jak będziesz dobry to 5k. Są też inne zawody. Może operator koparki? Możesz też więcej odłożyć i kupić koparkę lub lawetę i świadczyć usługi.
  • Odpowiedz
Wziąłem kredyt na prawo życie bo myślałem że z prawem jazdy będzie mi łatwiej.

@Plecakowicz: Spokojnie. To nie była zła decyzja. Nawet jeżeli nie teraz to w przyszłości PJ może okazać się niezbędne w nowej pracy. Staraj się tylko jeździć jak najczęściej żeby nabierać doświadczenia i wprawy.
  • Odpowiedz
26 lat, bez wykształcenia i żadnych szczególnych umiejętności, od 18stki nie udało się odłożyć nawet na prawo jazdy. Nawet mi Cię nie żal ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Plecakowicz: złotyCH, gramÓW
A tak poza tym to szukaj czegoś w większym mieście (bo brzmi jakbyś na zadupiu mieszkał i pracował). Poza tym zagadaj z rodzicami że może jednak obniżyć płacenie za mieszkanie chociaż ze 100-200zł...
  • Odpowiedz
@Plecakowicz Nie przejmuj się. Tez pracowałem za takie marne pieniądze i pół wypłaty szło na mieszkanie. Musisz po prostu znaleźć co lubisz robić niż siedzieć na magazynie. Ja się w-------m na te marne pieniądze wziąłem w kredo prawko na ciężarówki i zarabiam 3razy więcej. A wolnego mam więcej niz normalnie. Nie załamuj sie
  • Odpowiedz