Aktywne Wpisy

oyche +522
czwartafaza +344
Siedzę tutaj już z 10 lat i główna to od dawna był psychiatryk, ale ostatnio mirko to też niezłe Tworki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jakieś kręcenie korbą, co drugi wpis to nienawiść do kobiet, wyśmiewanie Uznańskiego bo wykopkom nie podoba się jego żona czy coś. A połowy szamba nawet nie widzę bo wszystko wrzucam na czarnolistę.
Nie ma już miejsca w internecie które byłoby normalne. Kiedyś były fora,
Nie ma już miejsca w internecie które byłoby normalne. Kiedyś były fora,

@ArpeggiaVibration: już ci pokazałem, że pleciesz bzdury mówiąc, że KK był od zawsze za całkowitym zniesieniem niewolnictwa, a o tym rozmawialiśmy. Pozdrawiam.
Papież to polityk a nie Mesjasz.
Pokaż mi również gdzie chrześcijaństwo chwali niewolnictwo albo jak prawo naturalne je chwali.
@niedoszly_andrzej: no i co z tego? Czy ty rozumiesz na czym polegała instytucja niewolnictwa w czasach antycznych?
@ArpeggiaVibration: już to wykazałem. Napisałeś:
a to nie jest prawda. Jeszcze raz gorąco pozdrawiam.
Podaj jeden dokument wcześniejszy niż Sublimis Deus który niewolnictwo potępiał.
Kto to była ta grupa walcząca z niewolnictwem jeżeli nie był to kościół?
Sublimus Dei to wiek XVI. Kościół jest "nieco" starszy niż XVI wiek.
Twierdziłeś coś takiego. Jak @niedoszly_andrzej wykazał, że nie masz pojęcia o czym piszesz, to zmieniłeś tezę. Uraża to moje uczucia prawnonaturalne, więc wycofuję się z dyskusji. Pozdro i z fartem.
No to w takim razie dlaczego zaprzestano handlu niewolnikami na ziemiach polskich po przyjęciu chrześcijaństwa
Niekoniecznie musi. Jest trochę zwierząt, gdzie różni osobnicy nie biorą żadnego udziału w rozmnażaniu się, a są przydatni dla grupy. Wszelkie owady żyjące w koloniach. Sporo gatunków ptactwa i kilka ssaków tych stricte monogamicznych, gdzie jak partner ginie to dalej się
@niedoszly_andrzej: manipulujesz
Po pierwsze pomijasz kontekst a po drugie zostały wycofane.
@ArpeggiaVibration: ja dyskusję już zakończyłem wykazując, że kościół nie był od zawsze przeciwny niewolnictwu a jego przedstawiciele (i to w wysokiej rangi) potrafili stwierdzić, ze niewolnictwo jest zgodne z prawem naturalnym.