Aktywne Wpisy

radzioso532 +2
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

hokei00 +9
Ech… zjadłem pyszny obiad, obsługa była naprawdę mila, zapłaciłem 150zl z napiwkiem za dwie osoby, a na koniec dostaje taki “paragon” i cały urok i oczarowanie jedzeniem poszedł w… czy naprawdę w gastro muszą kręcić takie wały? Aczkolwiek widać napracowanie tym “paragonem”
#gastronomia #patogastro #restauracja #krakow #oszukujo #paragonygrozy
#gastronomia #patogastro #restauracja #krakow #oszukujo #paragonygrozy
źródło: IMG_7498
Pobierz

Chcę sie bliżej poznać z jakimś przydatnym językiem programowania. Miałem już styczność z c, c++ nawet asm przez bardzo krótką chwilę. Z basic'a i pascal'a to już nic nie pamiętam.
Jednak nauka "Z książki" mi nie podpasowała - takie toto było miałkie i chęć do dalszej nauki szybko znikała :(
Czego szukam?
Tutorial(?) full wypas od a do z, który umie zachęcić czymś więcej niż marnym >>helloworld.
Żeby nie ograniczał się do konsolówki i cout'a :)
Język? W sumie mi to rybka! Może być jakaś odmiana C, java, .net, php nawet :P Byle nie żaden
#programowanie #pytaniedoeksperta
ruby - tutoriale z dokumentacji do ruby on rails (np. prosty system blogowy krok po kroku z wyjaśnieniami co i skąd się wzięło)
a może matlab? to w sumie też język programowania. przydatny, jeśli lubisz sobie symulować/liczyć.
@UlfNitjsefni: dzięki za link, szperam sobie po tej stronie i widzę że mają do zaoferowania też kurs Javy :)
@Wciagam_kotlety_nosem: tak, z matlabem miałem styczność na niektórych zajęciach, ale za każdym razem jak trzeba było coś w nim zrobić to przerażała mnie jego złożoność :D Ten "Dive into python" zdecydowanie nie dla mnie...
edit: ju mam
* R - obliczenia statystyczne
* Matlab (lub Octave/SciLab) - obliczenia