Wpis z mikrobloga

Pytanie do wszystkich co #programujo

Chcę sie bliżej poznać z jakimś przydatnym językiem programowania. Miałem już styczność z c, c++ nawet asm przez bardzo krótką chwilę. Z basic'a i pascal'a to już nic nie pamiętam.

Jednak nauka "Z książki" mi nie podpasowała - takie toto było miałkie i chęć do dalszej nauki szybko znikała :(

Czego szukam?

Tutorial(?) full wypas od a do z, który umie zachęcić czymś więcej niż marnym >>helloworld.

Żeby nie ograniczał się do konsolówki i cout'a :)

Język? W sumie mi to rybka! Może być jakaś odmiana C, java, .net, php nawet :P Byle nie żaden

#programowanie #pytaniedoeksperta
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@r3ll: python - dive into python

ruby - tutoriale z dokumentacji do ruby on rails (np. prosty system blogowy krok po kroku z wyjaśnieniami co i skąd się wzięło)

a może matlab? to w sumie też język programowania. przydatny, jeśli lubisz sobie symulować/liczyć.
  • Odpowiedz
udacity.com

@UlfNitjsefni: dzięki za link, szperam sobie po tej stronie i widzę że mają do zaoferowania też kurs Javy :)

@Wciagam_kotlety_nosem: tak, z matlabem miałem styczność na niektórych zajęciach, ale za każdym razem jak trzeba było coś w nim zrobić to przerażała mnie jego złożoność :D Ten "Dive into python" zdecydowanie nie dla mnie...
  • Odpowiedz