Wpis z mikrobloga

@Tymajster: i tu jest wasz najwiekszy blad logiczny, wy wierzycie, ze jak panstwo bedzie mialo wiecej hajsu to wiecej hajsu przeznaczy na madre inwestycje i pomoc, a tak naprawde jak panstwo bedzie miala wieej hajsu, to wiecej hajsu bedzie rozkradac i rozpierdzielac XD

powtarzam to za kazdym razem, przestancie wierzyc w ludzi bo to zawsze konczy sie tak samo

ze cwaniak wydyma nie cwaniaka
  • Odpowiedz
@Gaku745:
Po pierwsze sam obrazek już jest nierealistyczny. Co te jabłka po prawej stronie na ostatnim obrazku? Tak nagle urosły?
Po drugie po jaką cholerę musieli przy drzewie majstrować, prostować kiedy wystarczyłoby gdyby chłopiec z prawej przeszedł na lewą stronę.
Po trzecie nieefektywne wykorzystanie materiałów. Wystarczyłoby przecież gdyby używali jednej drabiny. Jeden chłopiec na drabinie by zrywał a drugi na ziemi ładował do koszy a na koniec podzielili by się
  • Odpowiedz
@Gaku745: dlaczego na samej górze tego obrazka jest napisane "nierówne szanse"? Przecież chłopaczek z prawej może podejść do lewej strony i też zbierać. Mają równe szanse.

Aa, no chyba, że mu się nie chce, wtedy wszystko jasne.
  • Odpowiedz
@Gaku745:

To już skieruj swoje zażalenia do akcjonariuszy wykopu. O ile tacy są. Powodzenia.

Niby dlaczego do nich? Co to za zdupy wniosek.

Ktoś mówi, że moderacja nie miała prawa usunąć - miał racje. Mówisz, że to prywatny portal i mogli - nie masz racji, wyjasnilem ci, że portal ze ma regulamin. Co to za argument z odsyłaniem do akcjonariuszy? Portale mają obowiązek swojego regulaminu przestrzegać. Dwa, organem właściwym do rozpatrywania czy firma łamie regulamin nie
  • Odpowiedz
@Sweet_acc_pr0sa: Twoim największym błędem jest to, że ja chciałem naprostować manipulacje5 tamtego Mirka, a Ty mi zaczynasz tłumaczyć czy lewica ma ten pomysł dobry czy zły. Ja w ogóle nie o tym.
Ale co do Twojego komentarza 2ynika z niego, że im będzie mniej pieniędzy na np infrastrukturę to będzie więcej autostrad, dziwne ale ok.
  • Odpowiedz
@Tymajster: nie, tym mniej beda mieli do bezsensownego rozpierdzelenia wiec beda musieli bardziej uwazac jakie walki kreca bo opinni publicznej latwiej bedzie zauwazyc ze cos jest nie tak, latwiej niezauwazenie wyprowadzic 1 milion z miliarda niz jeden milion z 10 milionow
  • Odpowiedz
@Gaku745: wspaniałe, więc jaki system gospodarczy proponujesz? Czy będę zarabiał więcej od specjalisty, który umie dużo więcej niż ja? Czy może ktoś kto nie pracuje będzie zarabiał tyle co ja?
  • Odpowiedz
Mówisz, że to prywatny portal i mogli - nie masz racji, wyjasnilem ci, że portal ze ma regulamin.

@Toniejawtedy: No i co zrobisz? Podasz wykop do sądu że łamią swój własny regulamin? Ty się tym regulaminem możesz najwyżej podetrzeć.

Portale mają obowiązek swojego regulaminu
  • Odpowiedz
@Gaku745: "Zwalczanie źródeł nierówności (...)"

Czyli teraz co, mam nie odkładać pieniędzy i nie brać kredytu na mieszkanie dla swojego małego dziecka, żeby w przyszłości coś miało? Kto lub co jest tu teraz źródłem nierówności? Możliwość dziedzieczenia? Przecież podaruję jej za życia. A może ja sam stwarzam teraz nierówności, bo inne dzieci biedniejszych rodziców mieszkań mieć nie będą?

Idea piękna, ale nijak nie przekłada się na rzeczywistość.
  • Odpowiedz