Wpis z mikrobloga

@Felonious_Gru: Skoro został usunięty, to znaczy że decyzja zapadła - łamał. Nie ty o tym decydujesz niestety bo wykop jest koniec końców własnością prywatną, i żeby mieć wpływ na przebieg moderacji, to musiałby być demokratycznie uspołeczniony. Z nami moderacja na pewno nie sympatyzuje, bo nasze wpisy usuwane są non-stop. Jeden mój wpis został usunięty wieczorem wczoraj.
@Felonious_Gru: Nie mam pojęcia jak to jest z tobą. Nasze wpisy też są usuwane jeśli łamią standardy moderacji. Różnica między nami a wami jest taka, że ty robisz z tego powodu spektakl, a my lewica antykapitalistyczna jesteśmy do tego biegu rzeczy po prostu przyzwyczajeni i jak usuwają nasze wpisy to przychodzi nam do głowy "no trudno, znowu usunęli" i wracamy do swoich spraw. Za to wpisy rasistowskie, antysemickie, homofobiczne na wykopie
Skąd wiesz że nie jestem lekarzem?

@Gaku745: bo jesteś antykapitalistą i chcesz zniesienia podziału klas.

Jak to miałoby w praktyce wyglądać? Kto będzie napędzać rozwój jeżeli pani na kasie będzie zarabiać tyle co lekarz/prawnik? Albo przedsiębiorca? Po co się wtedy specjalnie starać?
Jak to miałoby w praktyce wyglądać? Kto będzie napędzać rozwój jeżeli pani na kasie będzie zarabiać tyle co lekarz/prawnik? Albo przedsiębiorca? Po co się wtedy specjalnie starać?

@MrGalosh: Pani na kasie, lekarz i prawnik często mają ten sam interes klasowy. Przedsiębiorca to zaś inna para kaloszy. Ale przedsiębiorca nie musi się wcale starać, nawet pracować nie musi, wystarczy że jest właścicielem.