Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 765
@robertx: to była kwintesencja tego odcinka. Najbogatsi powinni płacić 95% podatku, każdy powinien żyć na 15m2 no chyba że to ja to wtedy nie xD
Tak samo jak gadał właśnie o Lewandowskim. Już widzę jakby chętnie się dzielił swoimi pieniędzmi z państwem gdyby tyle zarabiał xD
  • Odpowiedz
@robertx mówił, że dostał w spadku to mieszkanie, więc trochę dziwne jakby miał mieszkać gdzie indziej. Ogólnie on jakiś mało rozgarnięty, akurat to to mógł łatwo obronić, jeśli to rzeczywiście spadek. Mnóstwo bzdur, to chociaż w tym jednym miał szansę się nie zbłaźnić
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski niekoniecznie, on mówi o tym gdzie powinno zmierzać społeczeństwo, podkreślił, że to była hiperbola. Jest to jakiś pomysł, który w pewnym sensie jest nawet logiczny. Nie sztuką jest powiedzieć, że ty debilu masz większe mieszkanie zaorane XD

Sztuką jest zmiażdżyć to argumentami, czego ani Stanowski ani większość jego widzów nie potrafią. A tak powinna wyglądać ta rozmowa, a jak dla mnie to większość komentarzy i telefonów jest bardziej prymitywa niż
  • Odpowiedz
@anheli ja uważam, że powinniśmy segregować śmieci dokładnie, a tego nie robię. Mam rację, ale nie robię tego. Nie mogę mówić, że powinniśmy to robić?

Ja nie chce bronić tego pajaca, ale no przeraża mnie zachwyt nad wywiadem, w którym poziom dialogu między stronami jest tragiczny, ludzie cieszą się z linczu, byle obrazić, byle ośmieszyć
  • Odpowiedz
  • 0
Mnie spodobał się fragment ze zbiórka na komputer i tata kredytu. Wyszła z niego i jego partnerki taka hipokryzja że krew mi się zagotowała
  • Odpowiedz
Już widzę jakby chętnie się dzielił swoimi pieniędzmi z państwem gdyby tyle zarabiał xD

@OZIMONSTER: Poza kilkoma prawdziwymi idealistami jak Soros reszta w takim momencie przestaje tak kochać dzielenie się.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@gokihar: widać było że Jasiu to hipokryta. Każdy powinien mieć po równo ale jak on ma większe mieszkanie to trudno. Tak samo z zarobkami. P------i coś o tym że to chodzi o ideę a nie o hajs ale jak stano zaproponował stówę to się sprzedał mimo zrobienia z siebie pośmiewiska. P------i se swoje kocopoły tylko dlatego że nie ma (podobno) hajsu i czeka aż ktoś mu da. Gdyby był po
  • Odpowiedz