Wpis z mikrobloga

@markov90: Ja jakbym się napił kawy na pusty żołądek, to mi niedobrze, boli brzuch, później rozwolnienie i takie tam. Różną ludzie mają wrażliwość żołądka, ale łagodny to płyn taki nie jest. Jak już to chociaż zrób jakąś dobrze mleczną/tłustą :P
  • Odpowiedz
@Cudak13: skąd te tezy wrzodach i refluksie? pytam serio bo większość mitów o kawie jest zwykle wyssanych z palca.
@markov90: ja poszczę zwykle do 12 i do tego czasu piję ok. dwóch kubków kawy i jest ok, wcześniej staram się wypić szklankę wody na czczo żeby przepłukać żołądek po nocy. Na razie nie czuję żeby cokolwiek mi się działo
  • Odpowiedz
@Cudak13: może to się wiąże z piciem takiej kawy "plujki", ja staram się pić kawę z przelewu więc może część tych wosków i olejków się zatrzymuje na papierowym filtrze, zdecydowanie muszę o tym poczytać więcej :)
@markov90: w sumie to całe dorosłe życie piję z rana kawę na czczo bo z rana nie mam apetytu. Natomiast nie piję kawy "plujki" tylko z przelewu albo ekspresu. Gdzieś czytałem że
  • Odpowiedz
@markov90: Lepiej poczekać godzine po wstaniu z wypiciem kawy, nie zadbanie o to sprawia, że kłóci się to z naturalnymi poziomami kortyzolu w naszym ciele, a tego drogie dzieci nie chcemy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Badania

a co do żołądka nie wiem, ale na pewno swietnie to na mikroflorę nie wpływa.
  • Odpowiedz