Wpis z mikrobloga

Ja nie zgłaszałem i nie zamierzam. Wrzuciłem tylko jako ciekawostkę

@Bolerro: Ale widzę szereg "strażników prawości" gotowych wysłać przelew do US, żeby nasz krajowy budżet podreperować.
  • Odpowiedz
zachęca innych do podążania tą samą ścieżką

@Vanni: ta, i inni którzy chcą żyć w spokoju i zgodnie z zasadami, bo np. mają rodzinę do wykarmienia, mają teraz zacząć robić wałki i ryzykować problemami z urzędem skarbowym...

Dla większości, to jednak te kilkanaście procent VATu nie jest warte stresu związanego z wiedzą, że nie możesz nigdy spać spokojnie, bo pewnego dnia mogą się do ciebie przywalić i nawet nie wiesz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Bolerro: Zadzwoń i powiedz, że chcesz dopłacić brakujący vat, bo panu się pomyliło i za mało cię policzył ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Jeśli nie dostałeś protokołu odstąpienia od umowy to masz miesiąc na odstąpienie od umowy nie 2 tygodnie.
  • Odpowiedz
daj znać jaka była reakcja Janusza

@L3stko: Dlaczego janusza? W tym złodziejskim państwie oszukiwanie na podatkach nie powinno mieć w ogóle społecznej dezaprobaty. Okradać złodzieja to nie grzech.

Ja sam wale na wszystkim co sie tylko da i nawet w 1% nie czuje sie ztym źle, traktuję to jako minimalizowanie kosztów utrzymania pisowskiego elektoratu
  • Odpowiedz
Nie słuchaj podludzkich donosicieli. J-----e państwa na podatkach, to nie tylko przyjemność, ale i nasz wspólny obowiązek.

@Vanni: Tak, a potem to państwo sięgnie do mojej kieszeni, bo łatwiej dojechać kogoś prowadzącego uczciwą działalność niż cwaniaka z allegro.

We własnym interesie trzeba takich ludzi dojeżdżać.

Pozdrawiam, programista na liniowym.
  • Odpowiedz
ie daj znać jaka była reakcja Janus

@Bolerro: Kup drugą. Jak przyjdzie z gumką za 180zł to zwróć gumkę. Nową maszynkę sprzedaj za ~80% ceny bez paragonu na OLX. Będziesz miał oryginalną za 20%. A później 2 paragony żeby go zgłosić do US.
  • Odpowiedz
ogarnij to bo możesz mieć problem z gwarancją.

@L3stko: niby czemu? gdzie jest napisane jaka ma być cena, żeby obowiązywała gwarancja? Jak bierzesz np. nowy smartfon w abonamencie w salonie na firmę i również często na fakturze jest wpisana złotówka (bo tyle za niego płacisz) i nie ma to najmniejszego znaczenia w przypadku gwarancji nawet jeśli ten smartfon kosztuje na wolnym rynku 5k zł.

Po za tym jest jeszcze parę
  • Odpowiedz
mirki odkrywają mechanizmy istniejące od lat xd podobna sytuacja na usługach hotelowych, internecie i telewizji itp.

@sz__po: albo teraz na czasie: panele słoneczne mają wyższy VAT niż montaż paneli z panelami wliczonymi w cenę. Ale nie, VAT jest dobry, wystarczy nie kraść!1!11
  • Odpowiedz