Wpis z mikrobloga

Jakie macie środowisko DEV?

• Linux + Docker 26.8% (26)
  • Linux + LAMP 7.2% (7)
  • Windows + Docker 4.1% (4)
  • Windows + LAMP (xammp, wamp itd) 22.7% (22)
  • Windows + vagrant (linux) 2.1% (2)
  • Windows + virtualbox (linux) 1.0% (1)
  • Mac + docker 19.6% (19)
  • Mac + LAMP 7.2% (7)
  • Inna odpowiedź 9.3% (9)

Oddanych głosów: 97

• 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: to ja mam p------e środowisko widzę xDDD

Hyper-V Server i na nim:
- windows 10 - do pracy z oprogramowaniem "firmowym" + VisualStudio + appki do devu pod winde
- ubuntu + vagrant + phpstorm + nginx + apache (tak, mam kilka serwerów http do testów)
- ubuntu
  • Odpowiedz
Samo mac vs linux jako os ale również jako kom

@ajgoron: Pracuje mi się w sumie tak samo, nie będę zachwalał sprzętu bo zapłaciłem i teraz będę starał się swoją decyzje uzasadniać.

Obsługa systemu zbliżona jest bardziej do linucha. Na komputerze z linuksem na pokładzie natomiast miałem częste problemy, ze strownikami, z pogorszoną jakością audio (na laptopie jak i na stacjonarce).
Macbook zdecydowanie (w moim odczuciu) jest stabilniejszy, nie ma żadnych problemów ze
  • Odpowiedz
@Govr: właśnie z linuxem też mam małe problemy z hardwarem i ze sterami do różnych peryferiów. Łatwo było Ci się przesiąść na nieco inny układ klawiatury? I jak oceniasz sam OS? Gdybyś teraz miał wybór między dobrym biznesowym lapkiem z linuxem a mac-iem to skusiłbyś się drugi raz?
  • Odpowiedz
@ajgoron:
Co do klawiatury, istnieją programy zmieniające jej układ na ten z pc, ja przyzwyczaiłem się w ciągu kilku dni. Mam problem natomiast gdy przesiadam się na pc (piszę jak na macu).
System wizualnie mnie się podoba, jest spójny graficznie w każdej aplikacji jaką posiadam, a to denerwowało mnie w linuksie mocno, jeśli nie jesteś osobą która się na tym mocno skupia jak ja, pewnie będzie to Tobie obojętne. Nie ma
  • Odpowiedz