Aktywne Wpisy

rales +294
#ralesnatinderze
Planowałem już nie wracać do opisywania moich tinderowych przygód. Dostałem jednak sporo wiadomości na pw i komentarzy pod innymi postami z pytaniem, czy zamierzam jeszcze coś wrzucić, bo wpisy były chętnie czytane. Ostatecznie zmieniłem zdanie i postanowiłem dodać ten post. Tym razem nie będę jednak, jak wcześniej, rozkładał każdej randki na czynniki pierwsze, a wrzucam jeden zbiorczy wpis z podsumowaniem całości.
A co działo się u mnie w w kwestiach
Planowałem już nie wracać do opisywania moich tinderowych przygód. Dostałem jednak sporo wiadomości na pw i komentarzy pod innymi postami z pytaniem, czy zamierzam jeszcze coś wrzucić, bo wpisy były chętnie czytane. Ostatecznie zmieniłem zdanie i postanowiłem dodać ten post. Tym razem nie będę jednak, jak wcześniej, rozkładał każdej randki na czynniki pierwsze, a wrzucam jeden zbiorczy wpis z podsumowaniem całości.
A co działo się u mnie w w kwestiach

sosiwoczostkowe +11

Jakie macie środowisko DEV?
php -SNie wiem, co tam chciałbyś wiedzieć. Jak coś, to pytaj konkretniej.
@ajgoron: Na Macu masz wirtualizację hosta kontenerów (podobnie jak na Windows bez WSL) w związku z czym są problemy z wydajnością IO dla plików podmontowanych z hosta.
Potrafi się crashować, szczególnie przy usypianiu systemu. W trakcie pracy nie ma problemów
Uzywamy tego również do contract testing.
Lamby to SAM, ale wcześniej mamy własny packager, który do lamby pcha tylko jej kod, reszta zależności lacą do lambda layer.
Wszystko potem leci z CloudFormation, więc jest zabawa.