Wpis z mikrobloga

@Hamza: wcześniej też miałem podobne nastawienie, w takiej wyimaginowanej sytuacji - kup w 2009, sprzedaj wszystko do fiata w połowie grudnia 2017, jesteś zarobiony.

Teraz jak siedzę w tym trochę dłużej, to byłby trochę inny przekaz - kup w 2009, sprzedaj małą część na szczytach hossy tu i tu (co i tak da więcej kasy, niż bym kiedykolwiek potrzebował), resztę BTC trzymaj, jeszcze będziesz ich potrzebował.
  • Odpowiedz
@CzulyTomasz @Hamza: część osób by nie wytrzymała psychicznie, pochwaliła się innym, chciała pomóc zbyt wielu ściągając na siebie niepotrzebną uwage, inna część korzystałaby w ciszy ze skoku do 2009, ciekawy wątek.
  • Odpowiedz
@Hamza: @Blizz4rd: generalnie z takich rozkmin powinna płynąć jedna lekcja, dla osób, które narzekają, że mogły kiedyś kupić, a teraz to już nie, bo za drogo:
- drogo to jest pojęcie względne, lepiej regularnie dokupować sobie teraz po takiej cenie (będąc świadomym, że nie będzie tak ogromnych zysków, jak na początku krypto), niż nie robić nic i za 5-10 lat pluć sobie w brodę, że w tym 2021
  • Odpowiedz
@CzulyTomasz @Hamza:

Pomyślałem o innym wątku teraz.
Gdyby ktoś wszedł w posiadanie portfela satoshiego, to moje przypuszczenia są takie:

- duża część z tych którzy weszli by w posiadanie uległaby chciwości i chciała to Zawartość w dużej części sprzedać,
  • Odpowiedz