Wpis z mikrobloga

Nowy dzień, kolejna buła #umniewbarze

Dzisiaj w środku: sałata, kotlet mielony, sos bbq, pomidor, ogórek kiszony, cebula biała, znowu sosiwo i ser żółty


Lecim z garami:
100l - ogórkowa
70l - pomidorowa
50l - gulaszowa
4x30l - woda na kluski nadziewane mięsem lub pieczarką
3x30l - ziemniaki ‚na rozruch’

Przewidywana ilość dzisiaj:
40-60 kg - kapusta zasmazana
15-20 kg - buraki zasmazane
70-80 kg - surówki
350-400 sztuk - kluski nadziewane mięsem lub pieczarka

Oprócz ziemniaków ‚na rozruch’ pójdzie ich dzisiaj jeszcze ze 120 kg


#sniadanie #gotujzwykopem #gotowanietomojapasja #obiad #jedzenie
KubaJam - Nowy dzień, kolejna buła #umniewbarze 

Dzisiaj w środku: sałata, kotlet mi...

źródło: comment_1621489076zCUKruBbPQNt9fwyHR7mQC.jpg

Pobierz
  • 42
Buły robimy tylko pod zamówienie dla jednego klienta, jedna kosztuje 10 złotych.


@KubaJam: tzn, ze one normalnie nie są do zamówienia i jako osoba postronna nie moglbym sobie u Was zamówić jednej sztuki?

Ten klient bierze je wszystkie dla siebie, czy odsprzedaje dalej?
@Pociongowy: Ostatnio zrezygnowaliśmy (ale tylko tymczasowo) z bardzo dużego klienta (Ok. 200-250 obiadow dziennie) bo kuchnia nie jest z gumy i nie dajemy rady. Robimy wszystko, aby w ciągu 2-3 miesięcy być już gotowi na przyjęcie tego klienta.