Wpis z mikrobloga

@Bounty: ma w niej duży udział

@PiersiowkaPelnaZiol: jeśli mówisz o #ruchliberate to niestety czarno to widzę. Nie daliśmy rady zawiązać struktur, obecnie wraz z częścią ludzi, którym się chciało jesteśmy w #mozemy bo zebrali już podpisy i mają struktury. Oczywiście ktoś tam jeszcze utrzymuje stronę i fb, ale to już nie ze mną
@Ulyssos: socjalizm jest to ustrój bazujący na utopijnej idei - kazdemu wg potrzeb, wszystko po równo i własność jest publiczna.
Otóż nigdy nie bedzie pewnie u nas 100% socjalizmu i nawet sie nie zbliżymy do tego z PRLu NATOMIAST kroczymy bardzo poważnie w te strone. To, że mamy gospodarke rynkową o niczym nie świadczy. Ustroje moga ewoluować.
Napisałem, że pis realizuje program socjalistyczny - to oznacza, że go realizuje ale czy
@stachuprzytelefonie Ale oni nie mają dokładnego i szczegółowego planu gospodarczego, to co mówią w wywiadach to ot takie tam populizmy i puste słowa, że rynek ma być wolny, podatki niskie i biurokracja mała. Ja w liceum też sobie takie "programy" tworzyłem.
@PiersiowkaPelnaZiol: zachęcam do poczytania
https://partiamozemy.pl/
Mają dużo więcej niż mieliśmy my, bo są oficjalne twarze, są podpisy i mogą wystawić listę. Nie będę tu robił im reklamy, bo nikt mi nie dał upoważnienia, co do liberate to mogę tylko przeprosić zawiedzione osoby- wbrew sugestiom niektórych kucy nie stał za mną Mossad, jestem zwykłym mirkiem na etacie, i tak jestem zadowolony, że udało się zgromadzić 400 osób, zrobić stronę, znaleźć ludzi do
@PiersiowkaPelnaZiol: Człowiek miał 18 lat to na Korwina głosował XD teraz to jak pomyślę o tym to aż wstyd.
'okolicznością łagodzącą' może być w tym przypadku to, że wszelkie korwinowskie twory, typu UPR, partia Korwin, WiP, KN, Wolność itd. mogą wydawać się najwyżej lekko kontrowersyjne w zestawieniu z Konfą, czyli mieszkanką korwinów z kato-faszystami, szurami, antyszczepami, zamordystami itd. Swoją drogą sam JKM z wiekiem co raz bardziej odpływa, choć już wcześniej
@Dorken:

Skąd Konfa chce wziąć na to pieniądze? PIT 0 to ok 66mld złotych straty w budżecie, prawie 15% naszych wpływów. Dobrowolny ZUS brzmi jak populizm, chyba że dążymy do prywatnej służby zdrowa jak w USA i zostawiamy inwestycję na emeryturę w rękach obywateli. Z tym, że jak wypłacić teraz renty i emerytury osób, które na tych emeryturach już są? To kolejne straty bez pomysłu jak je pokryć. Paliwo 3zł/l pewnie
@PiersiowkaPelnaZiol: nie dziwi mnie to, jedyna partia która nie chce socjalu i chce obniżenia podatków, cały czas będą szli w górę z tego powodu, sam niestety stoję w takiej sytuacji na kogo głosować - bo nie powielam wielu ich poglądów, ale tak samo dla mnie ważniejsza jest gospodarka niż światopogląd i tutaj jestem bardziej skłonny ku głosowaniu na konfederację
Gdzie ty masz nich program niby? xD

To lanie wody i tanie populizmy nazywasz programem? Ok. xD

@reynevayen: Piękny dowód dlaczego lewackie partie to takie gówno w Polsce, skoro ich wyborcy to dzieciaki bez umiejętności samodzielnego myślenia. XD
Brak umiejętności samodzielnego myślenia to krytyczne spojrzenie na "program" który jest zbiorem populizmów i lania wody?

@reynevayen: Nie, to jest darcie ryja najpierw że programu nie ma w ogóle a potem stopniowa zmiana stanowiska w świetle odkrywania nowych "faktów". To jest bycie dzbanem, plus brak umiejętności samodzielnego myślenia.
@reynevayen: Skoro wszystko w tym programie to populizmy, to weźmy na przykład:

Podniesienie limitu, po przekroczeniu którego przedsiębiorca musi zarejestrować się na VAT, do 400 000 zł, czyli poziomu zbliżonego do tego który obowiązuje w Wielkiej Brytanii.

Gdzie tu jest populizm?
@reynevayen: Czyli kolejna zmiana frontu. Teraz nie populizmy, tylko nie rozpisany sposób finansowania zaraz pod punktem programu. XD

Czyli rozumiem, że każda partia polityczna w Polsce ma w programie tylko populizmy, bo żadna nie rozpisuje pod każdym z punktów programu: "to będzie finansowane z...". Tak, czy nie?

No i w ogóle z jakiej paki trzeba finansować podniesienie limitu rejestracji na VAT? XD Masz ty w ogóle własną działalność, jesteś vatowcem? Rozumiesz
@PiersiowkaPelnaZiol: Obstawiam, że do samego wzrostu nie przyczyniła się konfederacja, ale poczynania PIS. Obecnie jest wybór głosować na mniejsze zło, albo organizować protesty i ruchy oporu (co zam pis tępi ile może), wygląda że ludzie zaczynają mieć dość obecnej władzy.
Czyli kolejna zmiana frontu. Teraz nie populizmy, tylko nie rozpisany sposób finansowania zaraz pod punktem programu. XD

@Hatespinner: Nie, to jest to samo. Jeśli ktoś chce rozmontować sporą część państwa, to chcę wiedzieć - albo skąd weźmie na to kasę, albo co przestanie finansować. Jeśli nie robi ani tego, ani tego, to to jest populizm.

I powtarzam - nie, zwolnienie paru urzędników i paru ulg nie wystarczy.

Czyli rozumiem, że każda
Jeśli ktoś chce rozmontować sporą część państwa, to chcę wiedzieć - albo skąd weźmie na to kasę

@reynevayen: Ale ty #!$%@? geniuszu ta zmiana wprowadza tylko mniejsze koszta księgowości po stronie przedsiębiorcy i mniejsze koszta rozliczania vatu po stronie US. XD

Nałykałes się #!$%@? lewicowej propagandy i widać właśnie jak to jest jak rozmawia się o czymś, o czym nie ma się zielonego pojęcia.

Ale to konfa idzie tak daleko w
Ale ty #!$%@? geniuszu ta zmiana wprowadza tylko mniejsze koszta księgowości po stronie przedsiębiorcy i mniejsze koszta rozliczania vatu po stronie US. XD

@Hatespinner: No to dawaj jakieś wyliczenia albo opracowania na ten temat.

Nałykałes się #!$%@? lewicowej propagandy i widać właśnie jak to jest jak rozmawia się o czymś, o czym nie ma się zielonego pojęcia.

LeWiCoWa ProPaGnADA

Aha #!$%@?, czyli Lewica nie musi ale Konfa musi. #!$%@? jaki dzban.
No to dawaj jakieś wyliczenia albo opracowania na ten temat.

@reynevayen: Ale czy ty #!$%@? rozumiesz na czym polega takie przekształcenie, że potrzebujesz wyliczeń? Bo jestem przekonany, że nie.

Lewica nie chce rozmontować połowy państwa

@reynevayen: Jak to #!$%@? nie? XD Logicznie jak ma więcej w programie, to chce "rozmontować" więcej, tak czy nie?
ależ trolle pisolewicy się uaktywniły xD
Młodzi to więksi zamordyści i komuchy niż starzy. Taki Miller jest teraz wyzywany od prawaków xD
Nie ma już ratunku, absolutnie żadnego, podatki będą tylko rosły, bo tego chcecie, tylko potem nie wykopujcie 21321 podatku kolacji pis-lewica, bo sami tego chcecie
Pozdrawiam serdecznie
Ale czy ty #!$%@? rozumiesz na czym polega takie przekształcenie, że potrzebujesz wyliczeń? Bo jestem przekonany, że nie.

@Hatespinner: No ale piszesz, że to "mniejsze koszta rozliczania vatu po stronie US". To się chce dowiedzieć ile się w ten sposób zaoszczędzi i na co to pójdzie.

Jak to #!$%@? nie? XD Logicznie jak ma więcej w programie, to chce "rozmontować" więcej, tak czy nie?

@Hatespinner: Lewica chce usunięcia połowy podatków?
No ale piszesz, że to "mniejsze koszta rozliczania vatu po stronie US". To się chce dowiedzieć ile się w ten sposób zaoszczędzi i na co to pójdzie.

@reynevayen: A co to ma do samej zmiany, która generuje przychód? Czyli już sam punkt nie jest populizmem? Czy może po prostu nie rozumiesz co to znaczy "populizm"?

Lewica chce usunięcia połowy podatków?

@reynevayen: Skąd wziąłeś połowę? Natychmiast pokazuj gdzie Konfederacja mówi o