Aktywne Wpisy

Pokojowa +156
źródło: temp_file2977024497092214292
Pobierz
GangKobry +333
Pogryziony przez psy kierowca mimo 8 godzinnej operacji, zmarł dziś rano.
Psy które tym razem zagryzły człowieka już wcześniej zaatakowały inną kobietę i nic od tamtej pory z nimi nie zrobiono. Dramat...
I jeszcze ta niedawna sprawa gdzie zatrzymano mężczyznę za to że się bronił przed agresywnym psem i dostał zarzut znęcania się nad zwierzętami...
#
Psy które tym razem zagryzły człowieka już wcześniej zaatakowały inną kobietę i nic od tamtej pory z nimi nie zrobiono. Dramat...
I jeszcze ta niedawna sprawa gdzie zatrzymano mężczyznę za to że się bronił przed agresywnym psem i dostał zarzut znęcania się nad zwierzętami...
#
źródło: temp_file5918776642854572190
Pobierz

Jak uzyskać zachowanie, że po najechaniu na czerwony prostokąt i kręceniu kółkiem mszy (scrollowaniu), przesuwa się treść w zielonej ramce?
Ale czerwony prostokąt ma stać w miejscu, tak jak przy
positionfixed/absolute- względem zielonej ramki.Powiedzmy, że chcę zwyczajnie przewijać treść w zielonej ramce, ale czerwony prostokąt mi przeszkadza, blokuje mi przewijanie. Jednocześnie jest on mi potrzebny bo klikam w niego i obsługuję to kliknięcie z eventem
mousedown, więcpointer-events: noneraczej odpada.Aktualnie jak najechać na czerwony prostokąt i kręcić kółkiem myszy, to nic się nie dzieje, nie przewija się. Jak na białe pole w zielonej ramce, to się normalnie przewija.
Tutaj żywy przykład:
https://4vlww.csb.app/
źródło: comment_1620967978UN6TfSwebU8hh0Ncy7ziLh.jpg
Pobierz@look997:
pointer-events: none;
ten czerwony prostokąt ma być scrollbarem, który się klika i go przesuwa i on ma przesuwać treść - taki custom scrollbar.
(w rzeczywistości mam gotowy własny custom scrollbar, prócz tego opisanego buga a we wpisie dodałem coś uproszczonego, żeby łatwiej to zaprezentować i naprawić)
To ma jeszcze dodatkowe rzeczy w sobie.
Gotowe customowe scrollbar-y z neta też mają ten
fix[0].addEventListener("wheel", () => {
fix[0].style.pointerEvents = "none";
I jeszcze miałem pomysł, żeby scrollTop zielonej ramki się dynamicznie dodawał do top dla elementu .fix.
Ich jeszcze nie próbowałem.
Inne też miałem pomysły ale nie zadziałały.
Ale w nowszej wersji Firefoksa już nie, i w Chromie wcale nie.
Chyba taki przypadkowy bug związany z Firefox 87. :D
Komentarz usunięty przez autora
const fix = document.querySelector(".fix");fix.addEventListener("wheel", () => {
fix.style.pointerEvents =
Komentarz usunięty przez autora