Wpis z mikrobloga

Jak w każdy czwartek #umniewbarze wjeżdżają hurtowe ilości wątróbki drobiowej, wiec ktoś musi pokroić cebule. To moje ulubione zajęcie, także ja się zazwyczaj tym zajmuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wideo nagrałem 2 albo 3 tygodnie temu, ale ilości cebuli zawsze są podobne - około 15-20 kg.

Do tego w garach:
100l - fasolowa z fasolki szparagowej
50l - gulaszowa
50l - pomidorowa
20l - sos podgrzybkowy do polędwiczek
3x30l - woda do gotowania klusek nadziewanych mięsem

Dzisiaj wyprodukujemy około 450-500 klusek nadziewanych mięsem lub pieczarka.
Przewidywana sprzedaż:
50-60 kg kapusty zasmażanej
20-25 kg buraczków zasmazanych

Dzisiaj pójdzie mniej ziemniaków (około 80 kg) i surówek bo w czwartki klienci są skoncentrowani głównie na kluskach i gulaszowej.

W komentarzu zdjęcie dzisiejszych hambogirów: sałata, mielony, sos bbq, pomidor, ogórek kiszony, czerwona cebulka, drugi kleks bbq i ser żółty.


#gotowanie #gotujzwykopem #cebula #sniadanie #gotowanietomojapasja
KubaJam - Jak w każdy czwartek #umniewbarze wjeżdżają hurtowe ilości wątróbki drobiow...
  • 89
  • Odpowiedz
  • 8
@KubaJam: Od dawna chciałem zjeść mirkowe żarcie, i dzisiaj nadszedł ten dzień że będę w Łodzi, dejno ulicę


@marcin-bialas111111111111111: Przyborowskiego 4

Pisz mi tu szybciutko co chcesz i o której będziesz to zrobie Ci cenę dobra. Mnie dzisiaj nie będzie bo o 11 muszę jechać do Warszawy.
  • Odpowiedz
  • 1
@Fermiol: Ten z wideo to jakiś stary model noży Kai. Kiedyś były w promocji w TK Maxie i kupiliśmy i w sumie jestem bardzo zadowolony. W kuchni mamy cały wachlarz noży od Fiskarsow po Tefele kończąc na No-name. Każdy ma swój ulubiony nóż i każdy po porządnym ostrzeniu jest ostry.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 12
@KromkaMistrz: No to tak, raz byłem w lokalu u @KubaJam i dostałem wiadro pomidorowej xD

Bardzo dobrej pomidorowej. Wiaderko 3/5 litrowe i potem to zeżarłem xD

Pogadaliśmy chwilę, poznałem parę historii z jego życia, później miałem wpadać do tego baru ale coś mi wypadło, musiałem na 3 miesiące do Wwa wyjechać i ostatecznie o tym barze zapomniałem i cebula mi przypomniała.

Ale bar Kuby polecam xD
  • Odpowiedz
@KubaJam: Do jakiej godziny najlepiej przyjść żeby wszystko było? Nie chciałabym ostrzyć sobie zębów np. na wątróbkę i dowiedzieć się o 17 że zjedli :( domyślam się że reguły nie ma, ale może coś da się ustalić takiego.
  • Odpowiedz