@purplepulp: To nie tak że upadło, po prostu kryzys za kryzysem. Ale to dotyczy wszystkich frakcji praktycznie non stop. No może poza Tau ale oni nikogo nie obchodzą i są zbyt mali.
e fajnie Ci to wychodzi. Ja jak dotąd mam za sobą jednego space marinsa, którego malowałem kilka godzin :P
jaki masz zestaw do malowania, chodzi mi bardziej o rodzaje pędzli, czy podkład w sprayu albo bawisz się już w aerograf? Jak pomyślę, żeby wszystko malować dwoma pędzlami to mnie krew zalewa :P
@Czesiowcy: bo to jest juz po herezji, robute ma miecz imperatora ktory dostal po dotarciu na terre i wybudzeniu sie, belisarius cawl jako uber robot, legion of the damned. To jest fan art takze luziki( ͡°͜ʖ͡°) ja bym jeszcze dodal klona fulgrima
@LordMrok: na stówkę zostało wydane jakieś oficjalne opowiadanie o tym, jak po baaardzo wielu latach w oku terroru nieco rozeźlony Corax wpada do Lorgara z braterską wizytą i robi tam mały pogrom ( ͡°͜ʖ͡°) chyba dorobił się metalowych skrzydeł
@purplepulp: Mam dwa pędzle Rafaela (0 i 1) i jakiś super mini Kozlińskiego ale jego nie używam praktycznie. Do tego mokra paletka od Army Painter, 3 pędzelki typu dry brush, "cutters" od citadel (do wycinania części), klej, zmywacz (wamod) i 2 spreje od Valejo (czarny i srebrny). Oczywiście do tego farbki (55 sztuk na ten moment).
@purplepulp: Drogie chociaż ja dużo kupiłam za jednym razem aby mieć już wszystko i mieć spokój na ~pół roku. Kupując stopniowo wyjdzie tego mniej ale nadal trzeba przeznaczyć na to jakieś pieniądze.
@purplepulp: Całkowicie niepotrzebne do życia, mało wnoszące zwłaszcza jeśli (jak ja) się nie planuje rozgrywek z innymi oraz pożerające pieniądze w dosyć zastraszającym tempie. Ale na koniec dnia jest takie poczucie zadowolenia z siebie gdy się widzi te pomalowane stworki (✌゚∀゚)☞
@Aethma: haha no to na pewno :D mam po prostu kilka innych hobby i musiałbym z czegoś zrezygnować na rzecz młotka. Może jak się już ustatkuję ( ͡°͜ʖ͡°) zawsze mnie modelarstwo jarało także na starość wrócę tematu.
@MiPerroEs: Cholera jak są spoilery to nie czytam. Powiedz proszę tylko czy warto się w to zagłębiać, czy to tylko takie opowieści dokumentujące chujnie post imperialną. Walczą jeszcze z kimś czy tylko o przetrwanie ? Jest jakiś lider ?
Uprzedzając pytanie, obok Cawla i Valdora stoi Omegon (aka Alpharius.. albo odwrotnie jak kto woli)
#warhammer40k #w40k
@purplepulp:
Universal History with Professor Emperor
Emperor's Excellent Autobiography
@Purple: spoilery!
@purplepulp: Na ten moment mogę pokazać skarabki tylko (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
e fajnie Ci to wychodzi. Ja jak dotąd mam za sobą jednego space marinsa, którego malowałem kilka godzin :P
jaki masz zestaw do malowania, chodzi mi bardziej o rodzaje pędzli, czy podkład w sprayu albo bawisz się już w aerograf? Jak pomyślę, żeby wszystko malować dwoma pędzlami to mnie krew zalewa :P