Wpis z mikrobloga

@2152: abstrahując od tego czy Kevin się myli, tak samo śmiano się z samochodów spalinowych mających zastąpić konie na początku poprzedniego wieku. jeżeli nastąpi rewolucja w kierunku elektryków, tesla może być warta każdą sumę
  • Odpowiedz
@temp16: a no bo tesla to jedyna firma która robi samochody elektryczne, a kiedy EV się przyjmą to popyt na nie będzie 10x wiekszy niż obecnie na spalinowe xD powodzenia w dalszym inwestowaniu, jeśli potencjalny ,,sukces” w branży i uzyskanie x% rynku wyceniasz na ,,każdą cenę” xD kultyści muska nigdy sie nie zmieniają
  • Odpowiedz
@PISowski_inwestor: będzie warta tyle ile rynek uzna za słuszne

@goferoo: firma która wyprzedza inne o lata świetlne w autonomiczności bo inni przespali więc tak, jedyna sensowna

@Sabarolus: wystarczy, że każdy będzie miał po jednym

problem z wyceną tesli jest taki, że porównuje się ją z obecnym rynkiem i wobec obecnych standardów, a rewolucja zmieni branże i stworzy nową. a ja nie jestem inwestorem tesli
  • Odpowiedz
@temp16:

firma która wyprzedza inne o lata świetlne w autonomiczności bo inni przespali więc tak, jedyna sensowna

, google I GM testowali autonomiczne samochody jak tesla na chleb mówiła bep
  • Odpowiedz
@goferoo: no i gdzie te samochody od google i gm?

@Sabarolus: rynek się zwiększa i ludzi przybywa oraz się bogacą. tesla doda też pierwsza wg mnie autonomiczne robotaxi więc automatycznie zgarnie większość rynku tam. tesla to też panele słoneczne
  • Odpowiedz
@temp16: Dokładnie tam gdzie samochody autonomiczne i robotaxi tesli, czyli na śmietniku xD prosiłem cię o źródło wysrywu, że tesla wyprzedza o lata świetne innych producentów, widzę, że kultyści mają problemy, gdy z wizji schizofrenika muska przechodzimy na fakty.
  • Odpowiedz
@goferoo: beta jeździ po ulicy i zbiera dane. jak będzie gotowa i legalna pełna wersja to wszystkie samochody automatycznie ściągną sobie aktualizacje i nie trzeba zmieniać auta

@Sabarolus: jak już zbanują silniki spalinowe, może się okazać, że sam będziesz jeździć teslą
  • Odpowiedz