Aktywne Wpisy
Raum +491
W gorących jest wpis że 80% uczniów w szkołach średnich zrezygnowało z religii. Lekko mnie to uderzyło, bo pamiętam jak ja - nieco ponad 10 lat temu - będąc w ogólniaku złożyłem oświadczenie o rezygnacji z religii. Echo poszło po wszystkich nauczycielach xD a babka która uczyła mnie rok wcześniej tegoż przedmiotu przestała mi odpowiadać na "dzień dobry".
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
maciekrzezawa +103
Właśnie wróciłem z samotnej podróży do południowych Chin - Shenzen, Kanton i Xinping (okolice Guilin i Yangshuo). Przed wyjazdem nikogo tam nie znałem i organizowałem wszystko sam.
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Mija godzina i nic się nie dzieje, ekran na stronie zamówienia zaczyna kolejny raz odliczać 45minut.
Nikt nie dzwoni nie pisze, no nic się nie dzieje.
W------m się i napisałem do knajpy na messengerze czy kiedyś moje jedzenie dojedzie (zrobiłem to po półtorej godziny oczekiwania). Odpisano mi że oczywiście mają lekki poślizg, i w ciągu 10 minut skontaktuje się ze mną dostawca.
Mija 20 minut i kontaktu brak.
No to już w------y napisałem że chcę aby anulowali mi zamówienie, na co dostałem odpowiedź że oczywiście mogę to zrobić za pośrednictwem portalu. Tylko ciekawe jak miałem to zrobić skoro nie było żadnej opcji na stronie w postaci "anuluj zamówienie". W---w x2 dzwonię do knajpy i mówię jaka jest sprawa, gościo mi mówi że w ramach rekompensaty mogę zatrzymać jedzenie i oni zwrócą mi należność w ciągu tygodnia. Zgodziłem się pod warunkiem że zamówienie dotrze tego samego dnia.
Finalnie szama dotarła po lekko 2 godzinach od złożenia zamówienia.
I tak może się przyierdalam, ale jakby mi na stronie podali że czas realizacji zamówienia wynosi 2 godziny to po prostu bym tam nie zamówił. Ba gdyby w trakcie ktoś mi wysłał wiadomość że to się tak przeciągnie to nie robiłbym dramy. A tak oszukano mnie 2 razy na czasie dostawy, pierwszy raz na stronie pyszne, a drugi raz rozmawiając z obsługą knajpy.
I jakoś nie widzę tego "piekła gastronomi" że mają ciężko w uj, skoro nie potrafią ogarnąć dostawy na czas sprzedając jedzenie od kilku miesięcy tylko tym sposobem.
*jedzenie bez szału, średnio ciepłe, dostawca dostał napiwek
#pysznepl #lublin #gastronomia
@picasssss1: No i masz odpowiedź dlaczego podali tyle ile podali ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@picasssss1: lol
@dziecielinapala: czemu lol, typek nie miał nic wspólnego z tym a lekkiej roboty nie mają
A skąd zamawiałeś? może też się skuszę
@MoFaja: dostawca