Wpis z mikrobloga

kaleki życiowe szukające pretekstu

@Flexer: nie jeden gość chory na depresję przefasonowałby ci mordę za ten tekst, ale przecież w twarz mu o tym nie powiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@rolnik_wykopowy: albo budował firmę 10lat, ma na utrzymaniu rodzinę, bank już zaczyna proces przywłaszczania sobie jego domu, długi osiągnęły wielomilionowe kwoty a on nadal nie wie, kiedy będzie mógł ponowne otworzyć działalność.

Rzeczywiście mieczak
  • Odpowiedz
@rolnik_wykopowy: Przymusowa izolacja wpływa degenerująco na psychiczny stan zdrowia człowieka. Możesz redukować 1,5 roku życia w zamknięciu i braku aktywności do absurdu pt. "płatki śniegu nie mogą iść na koncert" co nie zmienia wystąpienia realnych zaburzeń czy wystąpienia bólu społecznego. Zresztą - po prostu pogadaj ze znajomymi. Nie o chlaniu i dupczeniu a o tym jak się czują. Możesz odkryć coś nowego.
  • Odpowiedz
@Pierorzek: Jeśli ktoś jest w takiej sytuacji, to inna sprawa. Zresztą moja branża też dostała po dupie, ale nie zamierzam się z tego powodu załamywać. Na wykopie za to wiecznie czytam o braku klubów, koncertów i innych pierdół. Oczywiście ci sami ludzie na co dzień naśmiewają się z introwertyków, którzy muszą żyć w ekstrawertycznym świecie.

@DartNorbe: A to nie wiedziałem, że jest zakaz spotykania się. Ja tam nie
  • Odpowiedz
@rolnik_wykopowy: A ja mam kontakt z młodymi: uczącymi się w liceach, na uniwersytetach i pracującymi. Obecna sytuacja jest dla nich na tyle wyczerpująca, że sami otwierają się przede mną i przekazują - na tyle ile starczy im słów co w nich się dzieje. Więc jako student psychologii widzę, że dzieje się źle. A za takie krzywdzące i przerzucające winę za chorobę na chorych gadanie powinny lecieć bany bo to niebezpieczne
  • Odpowiedz
A za takie krzywdzące i przerzucające winę za chorobę na chorych gadanie powinny lecieć bany bo to niebezpieczne społecznie zachowanie. I to jeszcze w kraju gdzie tylu się zabija.

@DartNorbe: Doprawdy? Ja jestem typem introwertyka i przez lata zdarzało mi się dużo niemiłych doświadczeń, bo nie byłem typem "dynamicznego oskarka", którego wszędzie jest pełno i którego każdy chce wszędzie zapraszać i się z nim kolegować. Oczywiście przez lata się zahartowałem
  • Odpowiedz
@diamentovva: Bo z moich doświadczeń, to taki uberekstrawertyk, czyli całkowite przeciwieństwo mnie. Zresztą co z "poznawania ludzi" ma poznający? W dzisiejszym świecie co najwyżej znajmego na pejsie. Bo może jedna taka znajomość na sto przeradza się w coś więcej. Znam ludzi, którzy zapraszają do znajomych osoby, które spotkały na grillu. Później mówią, że było fajnie, bo poznały nowych ludzi. Kij z tym, że już nigdy więcej się nie spotkają i
  • Odpowiedz
@rolnik_wykopowy
Chyba nie do końca zdajesz sobie sprawę jakie objawy mogą mieć choroby psychiczne.
To niekoniecznie jest płakanie w kącie i użalanie sie że nie ma imprez.
Choroby psychiczne mogą dawać również objawy fizyczne: uciski w klatce, problemy z sercem, duszności, problemy gastryczne i inne.
W takiej sytuacji mówienie "bądź twardy" serio nic nie da, wymagane jest po prostu leczenie.
  • Odpowiedz