Wpis z mikrobloga

Czy pracujesz w zawodzie/na stanowisku zgodnym z Twoim kierunkiem studiów? - ankieta i rozdajo

Pytanie kieruję do wszystkich, którzy zaliczyli przynajmniej dwa lata na studiach i nie pracują już "dorywczo"

Dwie nagrody: książka albo kurs udemy do 50 zł do wyboru - jedna nagroda za plusa, druga za komentarz

Warunki #rozdajo:

1. Daj plusa (obowiązkowo)
2. Zagłosuj w ankiecie (przydałoby się)
3. Dodaj komentarz wpisując kierunek studiów i na ile wiąże się z Twoją pracą i dlaczego tak; wybiorę 30 najciekawszych i z
nich wylosuję drugą nagrodę

Losowanie w najbliższą niedzielę o 20 przez mirkolos

#rozdajo #praca #pracbaza #ciekawostki #polska #studia #studbaza #zarobki #kariera #firma #rozowepaski #niebieskiepaski #pytanie #pytaniedoeksperta #udemy #kursyudemy

Czy pracujesz w zawodzie/na stanowisku zgodnym z Twoim kierunkiem studiów?

• TAK - kierunek jest bardzo zw. z moją pracą 51.7% (1029)
  • NIE - (prawie) w ogóle nie jest zw. z moją pracą 26.5% (528)
  • Częściowo - bo inny kierunek studiów byłby lepszy 9.8% (196)
  • Nie studiowałam/łem, nie zaliczyłem/łam 2 lat 12.0% (239)

Oddanych głosów: 1992

• 74
@tonek88: Mirku, rozwiń proszę. Obecnie sam pracuję jako "programista/technolog cnc" -> programuję wykrawarki laserowe + rewolwerowe i się zastanawiam czy znacząco podniosę swoje kwalifikacje idąc na studia w tym kierunku. Na pewno chciałbym ogarnąć tworzenie brył 3D z blach + ogarnąć programowanie lasera 3d, tokarki/frezarki to zupełnie nie mój temat. Myślę nad tym czy lepiej wybrać studia czy lepiej zainwestować ten czas w kursy ( ͡° ʖ̯ ͡°
@ddonik: akurat w tych tematach co wymieniłeś to kursy pewnie wystarczą, z resztą praktyka i tak najwięcej cię nauczy. Wiadomo, zawsze jest jakieś ALE, bez studiów czasami ciężko jest się dostać to solidnej firmy na stanowisko programisty co widzę u siebie i w okolicy. Gdybym był na Twoim miejscu to zrobiłbym jakieś najprostsze studia inżynierskie (jakiś ziip) tak żeby mieć to inż przed nazwiskiem.
@cieliczka: studia z rachunkowości, pracuje w biurze rachunkowym, ale nadal nie wiem, czy to jest to co chciałabym robić w życiu. Myślę, że prędzej czy później pójdę inną drogą. Patrząc na to, że nie jest to jakiś bardzo opłacalny zawód :(((
@cieliczka: w moim przypadku w jakimś stopniu pokrywa się. Kończyłem budownictwo a pracuję jako kierownik projektu w branży sanitarnej (gaz). Raczej to praca taka jaką chciałem wykonywać. Trochę w biurze, trochę w terenie. Tylko nie do końca sprawuję nadzór nad ludźmi a tylko pobocznie.
Nagroda z pierwszego losowania idzie do @HARDrychuCORE

Gratulacje!

Przypominam, że do wyboru kurs udemy albo dowolna książka (do 50 zł). W ciągu kilku dni będzie cotygodniowa promocja na udemy i niemal wszystkie kursy będą za 42.99 zł.

Obie nagrody można uzyskać całkowicie anonimowo: do kursu udemy wystarczy podanie emaila, a do książki podanie numeru paczkomatu. Proszę o info na priv

PS. Nie wiem o co chodzi z losowaniem 2 razy ale być