Aktywne Wpisy

MonazoPL +179
MichuTop +148
Niesamowitym przykładem syndromu sztokholmskiego są dla mnie osoby postronne broniące astronomicznych zarobków lekarzy z NFZ, typu Aneta lat 40 kasjerka na minimalnej lub Mariusz lat 47 pracownik serwisu samochodowego. Liczne głosy od tych ludzi - "Trzeba było się uczyć", "Oni ciężko się uczyli przez 6 lat na studiach, zarobki 100k im się po prostu należą". Zupełnie jakby inni ludzie potrzebni gospodarce nie musieli się uczyć czy równie ciężko albo i ciężej pracować,

"Po co ci Strava? Ja jeżdżę dla przyjemności?" Pytają się ludzie. Właśnie po to są mi te numerki, żeby motywować i dawać z siebie więcej. Jeździć tam gdzie jeszcze nie byłem.
W poprzednich latach też jeździłem na rowerze a trasy rejestrowałem tylko czasami jak była jakaś duża wycieczka i miałem powerbank ze sobą. Teraz mam nawigację wahoo i SmartWatcha Garmina i rejestruję każdą trasę. I kiedy widzę, że w tygodniu nie zrobiłem dużo kilometrów to dobijam w weekend.
Nie ma lepszego motywatora dla mnie. Nawet jak mi się nie chce to wychodzę na rower.
źródło: comment_1620158224AeUyUaal0AxCBc5WsjEaLC.jpg
Pobierzźródło: comment_1620158746SPvG4eL7pJh6s82ggJ5xXs.jpg
Pobierzźródło: comment_1620159304X3l4jwtXyFyVtc5gbZRpMI.jpg
PobierzPS. pozmieniałem te trasy na openstreetmap tak aby innym ludziom było lepiej jeździć, ale na razie pass z mojej strony.
@AbaddonLincoln: mnie kwadraty
źródło: comment_1620159382BIUHNQ3vmoiXLBrMNjs6VF.jpg
PobierzTe szutry i piachy nie pokazały ci się w trakcie wyznaczania trasy?
źródło: comment_1620159873fd4mvgFGDRrPuP37gAqqPa.jpg
Pobierz@Josiv: tylko jak mieszkasz w stolicy i masz drogę w każdym kwadracie ¯\_(ツ)_/¯
@cezeterson: odnośnie małych kwadracików - fakt, duże miasto ułatwia sprawę , inaczej musi się trafić jakiś pieszy maniak podróżowania przez bezdroża.
Odnośnie dużych (tak samo jak w statshunterze) droga otwarta