Aktywne Wpisy
bylem_zielonko +98
Jak to było? "Nareszcie koniec 'upałów'"?
Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD
Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)
Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD
Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)
saji +28
Nie mogę w tym kraju jeździć samochodem. Praktycznie wszyscy ignorują przepisy. Zaczyna się pewnie niewinnie: "50km/h"? Prosta droga, przecież można pocisnąć 70." I dzięki takiej furtce zaczyna się dalsze olewanie. Gdyby to była kwestia gapiostwa to jeszcze pół biedy, ale nie- to mentalność. Nawet jak kierowca kogoś zabije (no chyba, że jest bogaty i trafi na rodzinę z małym dzieckiem) to w komentarz pod artykułem zaczyna się obrona.
W ten weekend dalszy
W ten weekend dalszy
@Sheppard28: Źle sobie wyobrażasz.
Klasa średnia to lekarze, adwokaci i "prawdziwi" biznesmeni, a oni nie mieszkają w małym domku z garażem na jeden samochód.
@mayek: czy to oznacza, że ludzie w moim sąsiedztwie mnie oszukują i to nie są "prawdziwi" lekarze i biznesmeni? :(
@Sheppard28: Prezesi dużych spółek giełdowych, biznesmeni o których pisze Forbes, osoby powiązane z polityką...
@musztym: Nie są prawdziwi bo?
@bruhh: 200m2 to ma spoko garaż a nie dom ¯\_(ツ)_/¯
@SweetieX: no tak, na księżycu by pewnie kosztował 100 mld. Sam dom w tym standardzie
Typowa osoba z klasy nizszej- robotnik pracujacy na umowe zlecenie, wyksztalcenie srednie lub zawodowe (lub nizsze), nie posiada markowych dobr, stare auto (lub brak), mieszkanie w bloku.
Klasa srednia- specjalista, wyzsze wyksztalcenie, zna jezyki, pracuje umyslowo, dom lub duze mieszkanie.
Klasa wyzsza- posiadacz ziemski, majacy np. 2000 hektarow, albo biznesmen zatrudniajacy tysiace osob.
Informatycy to zwykla klasa srednia (zarabiaja z reguly sporo mniej od przecietnego lekarza)
@Sheppard28: Ale to nie jest moja klasyfikacja. To już ktoś zrobił za mnie, wystarczy poszukać w google XD
- nizsza klasa srednia - ludzie wyksztalceni, ale nie majacy wysokich dochodow - nauczyciele, zwykli urzednicy (np. jakis inspektor w urzedzie miejskim)
- typowa klasa srednia - wyksztalcony, ma spore zarobki, ale bez rewelacji (informatyk)
- wyzsza klasa srednia - wyksztalcony, bardzo prestizowy zawod, duze dochody - lekarz, notariusz, sedzia