Wpis z mikrobloga

@theexitest: a czemu nie?

A tak konkretniej to od ponad 10 lat używam linuksa i bez terminala czuję się jak bez ręki. W tym konkretnym przypadku maszyna działa też jako serwer RTMP dla 8 kamer z sali
  • Odpowiedz
@Zyzniewski: jakieś ciekawe wyzwania się pojawiły podczas pracy? coś przestało działać albo czas na szachownicy nie wyświetlał się w prawidłowy sposób ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Sam wszystko organizowałeś?
  • Odpowiedz
Sam wszystko organizowałeś?

@KorczakSzcz: niestety tak - jestem dźwiękowcem, oświetleniowcem, operatorem kamer, reżyserem i informatykiem w jednym i to jest chyba częsty powód fakapów gdzie czasem muszę być w 3 miejscach jednocześnie :D

Co do przestawiającej się szachownicy na Wojtaszka to okazało się finalnie, że Zbycholud miał otwarte dwa okna z transmisją :) Rozwiązałem problem dopiero podczas bloku reklamowego gdzie mogłem usiąść przy jego komputerze

Odnośnie czasu - nie mam
  • Odpowiedz
@Zyzniewski: Czasami jak jesteś od wszystkiego to jesteś od niczego, ale tutaj dobra robota.
Zawsze się w pracy śmiejemy jak widzimy takie ogłoszenie na które powinno przyjść co najmniej 3 osoby ^^

Sam jesteś jakoś związany z pzszachem czy top było dla Ciebie kolejne zlecenie?
  • Odpowiedz
@Zyzniewski: znaczy nei żebym negował linuxa bo sam bym chciał sie móc przerzucić w 100% na ten system ale pare gierek mi nie działa tam jeszcze ( ͡° ʖ̯ ͡°) bardziej pytalem na zasadzie czy potrzebowaliscie jakiejs licencji na windosa żeby móc z niego korzystać
  • Odpowiedz
@becvvv: możesz jedną komendą wykonać różnego rodzaju rzeczy, typu: zresetować jakąś usługę, przekierować ruch, zainstalować/zaktualizować aplikację czy wrzucić plik na FTP
  • Odpowiedz