Wpis z mikrobloga

@Badyl69: prędzej sobie bułkę poznańską na pół przekroję i wsadzę tam schabowego niż zapłacę 50 zł za burgera

ale chlip, chlip, wspierajmy gastronomię
to co się zadziało z jedzeniem na dostawy w ciągu ostatniego roku to dramat. Ceny w górę, jakość dramatycznie w dół, a ponoć tak im ciężko przetrwać...
  • Odpowiedz
via Android
  • 4
@FrasierCrane ale ja sie nie dziwie gastro ze placze bo spora część z nich nie miala opcji dostaw/wynosow bo ich business plan tego nie zakladal.

Co mial zrobic coctail bar? Pub? Klub/dyskoteka?

Wszelkie lunchownie i kawiarnie?
  • Odpowiedz
ceny wyższe w aplikacji niż na stronie nie dały wam do myślenia? Uber Eats pobiera 30% prowizji, więc to logiczne, że cena musi być wyższa. dużo knajp traktuje appkę jako darmową reklamę z menu, licząc że ludzie zamówią przez ich stronę czy fanpage
  • Odpowiedz
@EnderWiggin co ciekawe, jak jakiś czas temu byłem na lunchu w chyba Vilanowa,to tam też mają carbonare ze śmietaną. Ale Jak poprosilem tylko z jajkiem, to nie było problemu i kucharz chyba ogarniał, bo bardzo dobra. Myślę, Że to my jako Polacy tak zepsulismy tę potrawę, bo ludzie tej śmietany po prostu oczekują
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 26
@Badyl69: gastro p-------o mocno. Już od jakiegoś czasu jak próbuję coś zamówić to mi ich nie szkoda przez ceny, dowozy i muchy w nosie gastrojanuszy. J---ł ich pies.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 12
@Badyl69: i to jest właśnie to. Oni mówią że będą podwyższać ceny żeby odrobić sobie straty. No to ludzie powinni nie kupować nic od takich , niech k---y bankrutują. Bo ludzie to niby mają hajs teraz, tracą pracę,siedzą na dupie ,inflacja z--------a. Niech dadzą burgera za 50zl nikt nie powinien go kupować to sami szybko zmniejszą ceny
  • Odpowiedz
Uber Eats pobiera 30% prowizji, więc to logiczne, że cena musi być wyższa.

@nastaremilion: niekoniecznie zawsze to działa, np. na booking.com ceny są zazwyczaj niższe niż bezpośrednio u janusza. Powiedzmy na bookingu po ich prowizji (bodajże 12,5%) pokój 200 zł, dzwonisz do janusza i proponujesz bez pośredników, rozliczenie w gotówce i cena nagle się robi 225 zł, bez woli negocjacji jakiejkolwiek :-). Za granicą też tak to działa, zdarzyło mi
  • Odpowiedz