Wpis z mikrobloga

Returnal wciągnął mnie zdecydowanie bardziej niż powinien. A ja nawet nie lubię rogalików.
Pomijając całą rozgrywkę, klimat czy oprawę, na osobne uznanie zasługuje interfejs. HUD musi odzwierciedlać sporo mechanik, więc składa się z masy ikonek, ale jest przy tym cholernie czytelny i estetyczny. Łącznie z mapą. Ideał po prostu.
#returnal #ps5
  • 7
  • Odpowiedz
@dwiestronyhistorii: Strzelanie bardzo mi przypomina Control. Bardzo dynamicznie, arcade'owo, non stop w ruchu. I duża różnorodność w zależności od tego, jakie uzbrojenie akurat wpadnie.

Myślę, że szybko wskoczy na OLX, bo jednak trzeba niej sporo cierpliwości. Chyba nawet więcej, niż do Soulsów :D
  • Odpowiedz
@shagwest: własnie skończyłem grę i na tem moment o najlepsza gra na ps5, to jest dla mnie next-gen, nie grafika w 4k w 120fps, ale oryginalna gra, fantastycznie udźwiekowiona i jeszcze wszystko zgrane z wibracjami w padzie, 10/10 :)
  • Odpowiedz
  • 2
@OneShootMan plus, że to jedna z pierwszych gdzie nie ma absolutnie żadnego loadingu. Włączam grę, logo studia i od razu jestem w grze. Umieram, od razu jestem na początku nowego cyklu. A dualsense w tej grze to poezja.
  • Odpowiedz