Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 34
Tak myślę, że pora chyba założyć jakiś osobny tag dla osób o poglądach lewicowych bo trochę męczy już czytanie tych neoliberalnych wysrywów pod tagiem #neuropa .

Nawoływanie by na złość pisowi odmrozić sobie uszy i blokować pieniądze z nowego planu marshalla? Stoicie w jednym szeregu z ziobro i bosakiem.

I to wycieranie sobie mordy tematem lgbt i aborcji przez PO i boomerskie "elyty" pokroju lisa, gdzie oni przez 8 lat rządów nie zrobili nic w tej sprawie xD

Kiedy oni zrozumieją, że większość polaków ma w dupie ich wojenki o kolejne wille na marymoncie?

#razem #lewica #antykapitalizm no i #bekazprawakow bo platforma jest bardziej prawicowa niż zachodni konserwatyści.
  • 20
Stoicie w jednym szeregu z ziobro i bosakiem.

@Partyzant91: xD Wam socjalistom trzeba założyć chomąto i orać wami pole żebyście się ocknęli? Ten fundusz to paliwo dla pisu. Prezes obiecał wam złote góry a zostaniecie co najwyżej zwyzywani od faszystów w telewizji propagandowej, tak samo jak konfederacja(nie bez powodu zresztą) jest nazywana ruską onucą.

osobny tag

@Partyzant91: Przecież jest antykapitalizm dla socjalistów i komunistów.
Śmiać mi się chce, jak pisze to osoba z flagą UE na profilowym

@Tom_Ja: Bo UE powinna wspierać kraje które podzielają europejskie wartości a nie finansować państwa w których rozwija się totalitaryzm albo te w których rządzi mafia. Węgry powinny zostać wydalone z UE, nad polską bym się jeszcze zastanowił. Nie zbudujemy Zjednoczonej Europy jeśli nie będziemy podzielali tych samych wartości.
@hansschrodinger: PiS kupi sobie tymi środkami trzecią kadencję - jak? Z "mediów narodowych" już nic więcej się nie wyciśnie bez zmiany przekazu, ale do tego nie potrzeba żadnych środków pieniężnych. Będzie uprawiało "rozdawnictwo"? No i gitara, bo te pieniądze mają być dla ludzi. Los Zjednoczonej Prawicy jest już właściwie przesądzony, jeżeli chodzi o "mniejszych koalicjantów", ale czy marginalizacja ziobrystów i gowinowców nie leży w interesie Lewicy?

Lewica ma też raczej stabilne
@Partyzant91: Socjaldemokraci ani nie zbudowali tego dobrobytu patrząc, że ich rządy historycznie występowały rzadko i nawet reformy socjalne to były głównie zmiany chadecji ani teraz patrząc, że socjaliści i komuniści mają 184 na 709 mandatów w PE.
Prędko wróciłaby polityka ciepłej wody w kranie, zaciskanie pasa i niedasię-izm, nie mam złudzeń

@Baleburg: To straszne, że rozsądni ludzie robią rozsądne rzeczy, a nie dożynają klasę średnią obiecując gruszki na wierzbie ludziom, którzy są leniwi i roszczeniowi.

Rozsądne rządzenie krajem to:
- unikanie rewolucyjnych zmian,
- zaciskanie pasa niezależnie od tego jak dobrze by nie było w gospodarce,
- i upraszczanie prawa i podatków (czyli coś czego ani PO nie