Wpis z mikrobloga

Cześć! Przygotowujemy właśnie reportaż do “Dużego Formatu” (magazynu reporterskiego “Gazety Wyborczej”). Choć jesteśmy kojarzone ze środowiskiem feministycznym, uważamy, że problemy opisywane przez wykopową społeczność przegrywów przynajmniej częściowo są realne. Szukamy osób, które chciałyby porozmawiać z nami na temat blackpillu, bluepillu, redpillu, inceli i manosfery. Nie chcemy w naszym tekście wyśmiewać waszej społeczności (nie będzie to tekst opiniowy, nasze prywatne przemyślenia nie będą więc istotne). Uważamy, że do tej pory ruch ciałopozytywny niesłusznie pomijał mężczyzn, potępiamy wyśmiewanie i obrażanie ze względu na wygląd czy wzrost, co niestety obserwujemy na niektórych kobiecych grupach. Wszystkim, którzy zgodzą się z nami porozmawiać (przez dowolny komunikator) zapewniamy możliwość autoryzacji wypowiedzi - będziecie mieć pewność, że nie będziemy wyrywać waszych słów z kontekstu czy ich przekręcać. Jeśli choć trochę zależy wam na widoczności i opowiedzeniu o swoich problemach szerszemu gronu, zachęcamy do kontaktu.

Besos!

Aleksandra Herzyk & Patrycja Wieczorkiewicz

#blackpill #bluepill #redpill #przegryw #niebieskiepaski #rozowepaski #datezone #tinder #badoo #blackpillraw
  • 412
@Miler111111: myślę, że będziecie mocno zaskoczeni. A o nierównym starcie i różnych rodzajach społecznego wykluczenia pisałam wielokrotnie, w tym reportażu na pewno również zgłębimy problem. Nie wiem po co miałybyśmy pisać kolejny tekst o tym, że incele to terroryści robiący ołtarzyki Rogerowi, to już było, zwykle pisane dość powierzchownie. No i zgadzam się, że przegrywi najbardziej nienawidzą sami siebie, jak również z tym, że stopień atrakcyjności fizycznej w ogromnym stopniu decyduje
@herzyk_wieczorkiewicz: xD xD xD
Przepraszam, a czy Wieczorkiewicz nadal uważa za przejaw toksycznej męskości, że w perfumerii proponują jej kobiece zapachy zamiast perfum śmierdzących olejem i kiełbasą? (autentyk)
Nie ośmieszajcie się. Jesteście jednym z największych dzbanic polskiego internetu, tylko Staśko stoi niżej, bo niżej już się chyba nie da. Wieczorkiewicz, dalej rzucasz kapslami w ludzi w warszawskich knajpach?
@herzyk_wieczorkiewicz: Jakby problem ze znalezieniem partnera i rozpoczęciem życia seksualnego dotyczył znacznego procentu młodych kobiet, to byśmy mieli kampanie społeczne i spoty z celebrytami, a że to dotyczy facetów to mamy stygmatyzujące słowo "incel" i robienie sobie jaj "hehe baby se nie umio zneleźć nieudaczniki"

Z resztą #!$%@? mać, samo to, że jest cały ruch body positive wmawiający grubym laskom, że są wspaniałe, a problem samotności młodych facetów upchnięto do słówka
@herzyk_wieczorkiewicz: Wydaje mi się, że głównym problemem tutaj jest to, że większość osób szuka drugiej połówki przez tindera. Aktualnie Tinder odszedł od swoich pierwotnych zamysłów i stał się aplikacją do szybkiego i prostego seksu w dużej mierze. Osoby, które miały wmawiane za młodu, że kobiety są delikatne itd. będą miały problem na takim portalu to proste i logiczne. To jeden z problemów.

Drugim problemem raczej jest to, że faceci, którzy trafiają
@herzyk_wieczorkiewicz: A już wiem, już rozumiem zamierzenie tego przyszłego tekstu. Będzie prześlizgnięcie się po temacie wyglądu zewnętrznego po to, żeby dojść do typowej lewicowej ipsacji nierównością społeczną i tezy, że ludzie mają nierówno, bo mają różny kapitał kulturowy. Czyli, że ten co poszedł na informatykę, albo prawo to nie ma teraz lepiej, dzięki własnej pracy i mądrym wyborom, tylko dlatego, że miał kapitał. Bo ci co poszli na gówno-studia w rodzaju
@herzyk_wieczorkiewicz: pewnie nie będę mógł się wypowiedziec w wiadomości prywatnej, więc napisze co nieco o tym co powinniście umieścić w kwestii dyskryminacji niskich w relacjach damsko-męskich i nietylko.

Otóż aby to zrozumieć trzeba również spojrzeć na to jak programowane są mlode dziewczynki poprzez bajki w których to ZAWSZE promowane jest to, że mężczyzna jest wyższy. Mówi to samo za siebie i wyjaśnia poniekąd sytuacje w ktorej dziewczyny mówią: fajny jesteś, gdybys
@AntyBohater @herzyk_wieczorkiewicz @Blackpill_RAW

Prosze zamiasy pisac jednorazowy takst oddajcie w ramach sprawiedliwosci formatowej cotygodniowa rubryke gdzie co najmniej cala szpalta bedzie poswiecona dokumentalnym reportarzom o trudnosciach zycia beta samcow(specjalnie mala litera) w swiecie zdominowanym przez Oskarkow Deweloperskich (specjalnie Wielka litera) autorstwa uzytkownika @Blackpill_RAW.

Inacsej swiat juleczek nje dowie sie co to znaczy cale dziecinstwo oddzychac w zly sposob albo miec zla diete i wysokie czoło
@wilhelm99: Jeszcze jest kwestia tego, że przegrywy nienawidzą siebie. Tak, to w wielu przypadkach prawda i tak, to utrudnia normalne funkcjonowanie, ale to jest tylko skutek. Skutek wieloletnich upokorzeń, odrzucenia. Cała psychika kształtuje się w dzieciństwie, jak taki przegryw, który był wyszydzany w czasach szkolnych, odrzucany przez każdą dziewczynę którą podrywał, ma w dorosłym świecie pokochać siebie? Jak nie nabrać kompleksu wzrostu, gdy widzi się wcześniej wspomniane filmiki na tiktoku, lub
Tak samo jest tutaj z tym środowiskiem, jeśli na nie wpadniesz to będziesz miał przewalone, bo zostaniesz zbombardowany wizją świata innych osób i to jak oni na bazie swoich doświadczeń nie wyszli z tego. Przesiąkasz tym i zostajesz jedną z tych osób.

@OCIEBEJT: Tu trafiają raczej ludzie, którzy czują się przegrywami od dawna, bynajmniej nie od czytania o przegrywie.
@lazik_lesny: To jedno z większych bzdur wypowiadanych w temacie, że to nowy trend, że winny jest internet itd a liczby mową, że jesteśmy potomkami małej puli mężczyzn, tylko niewielu udawało się przekazać geny dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°) https://www.theguardian.com/science/2014/sep/24/women-men-dna-human-gene-pool https://psmag.com/environment/17-to-1-reproductive-success Może te 45000 lat temu też mieli swojego tindera. Jeśli coś zrobił tu internet to ułątwił dostęp do tych informacji.
@OCIEBEJT:

Aktualnie Tinder odszedł od swoich pierwotnych zamysłów i stał się aplikacją do szybkiego i prostego seksu w dużej mierze.

Przeciez wiemy ze od tego jest Tinder. A myślisz, ze po co wiele mirkow z tagu ma tam konto?
Ja też bym sobie chciał poeksperymentować, ale nie mogę bo jestem za brzydki. Zostaję mi tylko płatny seks, z ktorego raczej nie skorzystam bo nie mógłbym po tym w lustro spojrzeć. W