Aktywne Wpisy
Adek1243 +5
Witam. Mam 30 lat, żonę, dziecko w wieku 3 lat. Mam swoje mieszkanie w Katowicach - 3 pokoje, kredyt już spłacony. Pracuje w ww. miejscowości, zarabiam około 8 k na rękę, żona z 6 tys. Dostałem dzisiaj propozycje pracy w tej samej firmie, ale w oddziale w Warszawie za ok. 3.5 tys więcej, nie ma możliwości pracy zdalnej, myślicie, że warto się przenosić? Tam większe możliwości awansu. Zona mówi, że mógłbym tam

Altru +248
Nóż naostrzony. Jeszcze rok da radę.
źródło: temp_file8317251589463171101
Pobierz

Udało mi się pogadać z paroma osobami z USA i NZ. W ich przypadkach producent potrafił wysłać im nowy trenażer kurierem na podstawie tego co napisali w mailu z opcją odesłania starego, rzekomo uszkodzonego. Sprawa potrafiła zamknąć się w dwa - trzy dni.
W Polsce, kiedy w poniedziałek nadałem paczkę do sprzedawcy, potencjalnie w następny poniedziałek trafi ona do polskiego dystrybutora, który dopiero oceni czy sam go naprawi (ja p------e...) czy wyśle do producenta czekając na nowy. Wg sklepu czas reklamacji będzie się liczył od momentu dostarczenia trenażera do polskiego supportu - czyli dla mnie to będzie nie 14 dni ale ponad trzy tygodnie. Fajno co?! Wydałem sporo jak dla mnie pieniędzy a jestem taktowany tak żeby mnie zniechęcić.
Odkąd żyję i pamiętam, nie przypominam sobie abym w Polsce spotkał się z firmą, której zależałoby na "ZADOWOLENIU KLIENTA" a wręcz odwrotnie, klient składający reklamację jest traktowany jak potencjalny oszust i złodziej.
#trenazer #kickr #core #wahoo #sport #rower #bulibureklamuje
Poza tym, wszyscy co biorą na raty, tracili by prawo rękojmi? :D
Poza tym serio myślisz, że bank przy udzielaniu np. kredytu 500k na mieszkanie patrzy czy spłacałeś 1000zł raty za trenażer? To już nie te czasy, zdolność kredytowa to głównie źródło dochodu i jego wysokość a nie jakieś śmieszne ratki xD
@PanBulibu: z jakiego tytułu? Rękojmi (= odstąpienia od umowy, bank traci pieniążki zarobione na Tobie, bo takie masz prawo) czy gwarancji - bank nic nie traci a ty się bujasz?