Wpis z mikrobloga

Dlaczego między goldem a platyną jest taki gargantuiczny skill gap? Mam wrażenie, że na platynie nikt nie gra solo. Zawsze pełne synchro, jestem dojeżdżany przez cały team. Przez bronze, silver, gold przebiegłem, tak teraz nie mam pomysłu co można poprawić w grze wchodząc na te rangi?

#apexlegends
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Na platynie jest sporo graczy solo (sam kilka sezonów przebijałem się przez platynę solo do diamentu), po prostu na tym poziomie już jako tako ludzie ogarniają i wiedzą że jak ktoś strzela to się biegnie i pomaga a nie otwiera kolejnego boxa żeby sprawdzić czy czegoś fajnego tam nie ma :)
  • Odpowiedz
  • 0
Dlaczego między goldem a platyną jest taki gargantuiczny skill gap?

@szmichal A nie jest tak, że gdy wskoczysz na platyne, to już zaczyna dobierać Ci do meczy ludzi z diamentem i masterem? Trzeba by gdzieś sprawdzić jakie wyższe rangi może dobierać do meczu posiadając rangę Golda, a jakie mając platyne.
  • Odpowiedz
@wragx: no właśnie wbiłem 100pkt, trzeba trochę mental zmienić i nie pchać się w walkę na początku a dołączać jako trzeci team do już walczących
  • Odpowiedz
@szmichal: No ja mam wrażenie, że mimo wszystko sporo błędów popełniam. Generalnie problem z zachowaniem zimnej krwi i wypracowywaniem pozycji. Wczoraj miałem za to dobrą grę Wraith i załatwiłem dwa teamy samodzielnie. Coś tam się da podziałać zawsze, robić swoje i się nie przejmować. ʕʔ
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@grzsci: na platynach możesz grać tylko z diamentami, także to nie to
@szmichal: ja jak grałem cały czas w apexa, ponad 1k godzin mam 2kk dmg best koło 3,5k twierdziłem że na platynach są takie nooby że masakra, nic nie puszują, pozycjonowania nie znają, umiejętności i timingów nie mają w ogóle, strzelać nie focusuja się na jednym tylko nie wiadomo co robią, robią cały czas głupoty itd, chociaż
  • Odpowiedz
@szmichal spoko później na diamencie jestepiej jeśli grasz solo, bo nawet jeśli nie grasz premade, to nie ma tego całego wymieszanego tałatajstwa co w platynie i częściej losuje Ci kogoś z podobnym albo nawet lepszym skillem.
  • Odpowiedz