Wpis z mikrobloga

@ye88: masz trio ckm w pomocy i benzeme jako giermka i idziesz do juve z khedira, rabiotem i morata w ataku. No nie pomyślał albo ego uderzyło i myślał, że tylko on jest kluczowy xdd
  • Odpowiedz
@rydzykant: odszedł bo w przedłuzeniu kontraktu o dwa(?)lata oferowali mu takie same zarobki (25 mln), a on chciał 5 mln wiecej, gdzie takie hajsy dostał w Juve :). No i Perez powiedział, ze jak bedzie oferta za 100 mln to droga wolna.
  • Odpowiedz
@ShkAhmed: wątpię, żeby te 5 baniek robiło różnicę. Wg mnie ego i widział że Real ma problemy motywacyjne ze słabszymi i nie może strzelać już tyle w lidze. Tak czy inaczej mocno się przeliczył.
  • Odpowiedz
@rydzykant: jak Ronaldo przychodził do Juve to była to inna drużyna, bez Rabiota czy Moraty i przede wszystkim z Allegrim na ławce. Zresztą, w lato 2018 o Francuza to się pół Europy zabijało i był jednym z najlepszych piłkarzy PSG. Bezsensowny cherry picking.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@rydzykant: ja go rozumiem, to dość proste. Jak grałem w PES i na najwyższym poziomie wygrywałem każde możliwe trofeum, to w poszukiwaniu wyzwania zmieniałem klub na jakiś słaby, żeby go wyciągnąć na szczyt ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ye88:
Z perspektywy czasu trzeba określić, że był to transfer z kategorii lose - lose.
Real bez Ronaldo długo nie radził sobie tak jak z nim, gdzie wygrywali masowo ligi mistrzów.
A Juve obecność Ronaldo też nie dała tego na co liczyli. Pewnie, strzela masę bramek, w końcu to jeden z najlepszych piłkarzy świata, ale i bez niego by Juve pewnie zdobyło mistrzostwo serie A. Ale liczyli na ligę mistrzów,
  • Odpowiedz
@realbs: no może nie było, już się gubię w tych darmowych i odpalonych z innych klubów transferach juve. Tak czy inaczej nieporównywalnie słabsza pomoc i pomocnik w ataku, którzy jak się okazało mieli znaczenie
  • Odpowiedz
@rydzykant: Mają znaczenie, bo trenerzy jak Sarri czy Pirlo grają na filozofii gry, do której potrzebują konkretnych piłkarzy, których w kadrze brakuje. Allegri to przeciwieństwo. On dostosowywał odpowiednią taktykę do tego, co posiadał i robił finały LM z Leminą i Rinconem w roli zmienników na skrzydła, na których grał Mandzukic z Alvesem. Po prostu Ronaldo trafił do złego Juventusu.
  • Odpowiedz