Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sandrinia:

Im jest narzucane, że nie wolno przyjaźnić się z kimś, kto nie podziela ich poglądów religijnych

potwierdzam, działa to też w kwestiach milosnych (coś o tym wiem...) ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Sandrinia: Lubię czytać te Twoje wpisy i sobie uświadamiam, że każda wiara to sekta. Ja byłam wychowana w katolicyzmie, wiadomo, komunia, bierzmowanie, zmuszanie mnie do chodzenia do kościoła. A ja pamiętam jak jako dziecko, gdy siedziałam w kościele i nieziemsko się nudziłam, zastanawiałam się, po co to komu xD Musiałam chodzić co niedzielę do kościoła, jak był ten post czy co tam przed Wielkanocą, to co piątek na drogę krzyżową,
  • Odpowiedz
@Sandrinia: no dokładnie, przestałem tam chodzić jakoś w 04, 05 roku, ale wtedy to jeszcze funkcjonowało później z rodzicami nie poruszałem tematu sj wiec o żadnych zmianach nie wiem. Chyba tylko głoszenie inaczej wyglada bo teraz chyba stoją tylko przy stojaku
  • Odpowiedz
@cocieboli: w rodzinie mojego niebieskiego była podobna sytuacja, na szczęście nie w jego domu, ale też córka ateistka i były płacze i awantury, że dzieci chrztu nie mają. Imo nie ma co porównywać która sekta gorsza, kościół ma większe wpływy niż jehowi i to od wielu wieków, więc ma więcej krwi na rękach, wiadomo ( ͡° ͜ʖ ͡°) jednak w kk nie narzucają wiernym, że mają
  • Odpowiedz