Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jin: chyba po prostu dlatego, że tak się przyjęło i przede wszystkim mało kto pracuje w niedzielę, dzięki czemu więcej osób może skorzystać z zebrania.
  • Odpowiedz
@Ogniste_Jezyki_Sprawiedliwosci: przykro mi, że sekta doprowadziła do tego, że urwała z Tobą kontakt. Im jest narzucane, że nie wolno przyjaźnić się z kimś, kto nie podziela ich poglądów religijnych. Wiem co czujesz, bo sama przecież przez to straciłam rodziców i tych, którzy byli tam moimi przyjaciółmi. Szkoda, że warunkowymi, no ale nie mamy na to wpływu, oni sami muszą dostrzec, że to, co robią, jest niewłaściwe.
  • Odpowiedz
@Sandrinia: Na pogrzebie ojca mojego wujka(katolik), jego nawiedzona siostra przyszła tylko po to by wyjąć mu medalik z trumny. Trauma w rodzinie do dziś z afety jaka zrobiła.
Wcześniej nie udało jej się przeforsować pochówku w obrządku jehowych...
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Sandrinia: walki na tych salach królestwa robią. Wierni im to w czynie społecznym robią, przepisują na ten ich kościół i potem kościół.mkze.to sprzedać. W mojej rodzinnej miejscowości tak było.

Zresztą jak się poczytaj krytykę jehowych to wątek nieruchomości się przewija
  • Odpowiedz
@FrasierCrane: nie bez powodu, bo to bezczelne, że robią z nich niewolników, którzy za darmo zbudują taką Salę, włożą w to całe serce, a potem jest sprzedawana z zyskiem dla "góry", imo skandaliczne.
  • Odpowiedz
@Sandrinia: Skandaliczne też jest to że oni bardzo sprawnie zapobiegają temu twierdząc że jakakolwiek krytyka ŚJ to są materiały odstępcze a za ich czytanie wykluczonko ( ͡° ʖ̯ ͡°) Pewnie jakby więcej ludzi o tym wiedziało to by tak chętnie tych sal nie budowali.
  • Odpowiedz
Celem tej części zebrania jest to, z czego ŚJ są znani – mają się w niej uczyć, jak głosić, jak manipulować, jak werbować.

@Sandrinia: ale mi przypomnialas sytuacje z 6klasy jak bylam na spacerze z psem przyczepily sie do mnie dwie babcie i zaczely wypytywac o dziwne rzeczy. Ja zawsze otwarta bylam i myslalam, ze poprostu babciom jest samotnie wiec rozmawialam dalej z nimi. Kto by podejrzewal dwie starsze panie
  • Odpowiedz