Aktywne Wpisy
Zawiera treści NSFW
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Pompejusz +500
Komorowski #!$%@? na pytanie o wysokie ceny nieruchomości zaproponował kredyt - prawie na samym dołku indeksu nieruchomości.
Ile u was kosztował metr mieszkania w maju 2015?
#nieruchomosci #gielda #mimowszystkoduda
Ile u was kosztował metr mieszkania w maju 2015?
#nieruchomosci #gielda #mimowszystkoduda
#niebieskiepaski #przemyslenia #dyskryminacjamezczyzn
Dosłownie chodziło mi o same anegdotki, bo tego miał dotyczyć ten wpis. Zostało w nim ujęte 'codzienne, osobiście dotykające, personalne doświadczenia'
To miało być po prostu poznanie perspektywy, bo znam te problemy i totalnie się zgadzam co do nierówności społecznych.
Tak, dokładnie tak. Bo nie tego dotyczy ten wpis xD
Sporo zaplusowałam, po prostu nie wiele z nich odnosiło się do prośby z wpisu. Inna sprawa że moje pytanie zostało zadane w denny sposób, bo miał to być szybki wpis na koniec nocnej bardziej niż gorąca dyskusja
Piszę o tym, że jeździłam autobusem do pracy ze złamana nogą. Potem robię retrospekcje do tego, jakim sposobem została złamana.
Noga A została podhaczona przez typa koło drzwi. Nogą B w tym czasie próbowałam się 'podeprzeć' spadając, wysunelam ją i złamałam. Nie wiem skąd Twoje wnioski i
Obowiązkowe wojsko, gdy dziewczyny mogły swobodnie podróżować i uczyć się języków w tym czasie.
@sleeplessness: kobiety też
Komentarz usunięty przez autora
Preferowanie w rekrutacji do żłobków i przedszkoli "samotnych matek".
Składanie się na wcześniejszy wiek emerytalny dla kobiet.
@Fidel1: Tak, ale pisanie że kobiet kwalifikacja nie dotyczy to krzywdzące uogólnienie. Dotyczy ich w mniejszym stopniu, natomiast realnie... pobór jest zawieszony tak samo dla mężczyzn i kobiet, nie biorą nikogo do zasadniczej.
Są.
No nie.
Ale
Kwalifikacja wojskowa dalej się odbywa.
Kwalifikacja dla kobiet jest po "świadomym" wybraniu studiów, dla mężczyzn za płeć.
I nie jest to atak, tylko śmiesznie brzmi jak czepiasz się słów żeby udowodnić coś, co sam sobie wymyśliłeś, że miałam na myśli.
Wszyscy inni zrozumieli, że w tej historii nie chodzi o jedną i tą sama nogę. Nawet ja nie pisze, że to ta sama noga. Po prostu używam słowa noga w stosunku do obu nóg, bo - uwaga -
Jak zlikwidują obowiązkową kwalifikacje dla wszystkich mężczyzn, to wtedy będzie sytuacja jednakowa dla obu płci. Obecnie mężczyźni są w tej kwestii dyskryminowani.