Wpis z mikrobloga

Dlaczego Waszym zdaniem mężczyźni mają gorzej w życiu? Zależy mi przede wszystkim na Waszych własnych doświadczeniach, nie generalizacji np. singlów mówiących o prawach ojców (choć to bardzo ważny temat, ale do osobnej dyskusji), tylko na dyskryminacji/przeszkodach z którymi spotykacie się na co dzień osobiście

#niebieskiepaski #przemyslenia #dyskryminacjamezczyzn
  • 196
@fiskarsa: tzw. efekt aureoli i masz troche racji w tym, bo po drugiej stronie barykady jest podobne zjawisko. Tylko osobiscie nie uważam, aby proporcje tych zjawisk były równe, sama napisałaś o pokazywaniu dupy na showupie. Pokaż mi facetów, którzy tak łatwo mogliby "zarobić" na swoje utrzymanie. Kobieta przeciętna dostaje 3x tyle atencji, co mega przystojniak w obcym kraju. Do tego bycie pieknym facetem, a piekna kobieta to dwie różne rzeczy. Kobiet
Też miałam złamana nogę, dojeżdżałam autobusem do pracy. Około 3 miesięcy. Ani razu nikt nie ustąpił mi miejsca. Oprócz tego stare baby komentowały, że je szturcham jak wysiadam z kulami i w ortezie. Sam wiesz jak trudno było utrzymać równowagę, nie robiłam tego specjalnie. A jak prosiłam żeby się przesunęły, to udawały że nie słyszą i oczywiście nie ruszyły się od drzwi/poręczy ani na centymetr. Takie zwyczaje teraz panują - każdy widzi
@Szalom no nie mogę xD
Dosłownie chodziło mi o same anegdotki, bo tego miał dotyczyć ten wpis. Zostało w nim ujęte 'codzienne, osobiście dotykające, personalne doświadczenia'

To miało być po prostu poznanie perspektywy, bo znam te problemy i totalnie się zgadzam co do nierówności społecznych.
@malinq W ogóle znamiennie że jedni piszą o samobójstwach mężczyzn i brutalnym traktowaniu facetów tylko po to, żeby za chwilę pojawili się chłopcy rzucający inwektywami. Piękni jesteście.
@Szalom które deprecjonuję?
Sporo zaplusowałam, po prostu nie wiele z nich odnosiło się do prośby z wpisu. Inna sprawa że moje pytanie zostało zadane w denny sposób, bo miał to być szybki wpis na koniec nocnej bardziej niż gorąca dyskusja
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@XIONC_CI_MORDE_LIZAL: typie XD Historia jest prawdziwa. Może napisałam skrótowo, ale to nie są 'błędy logiczne', tylko brakło Ci wyobraźni, ale już rozwijam pismo obrazkowe!

Piszę o tym, że jeździłam autobusem do pracy ze złamana nogą. Potem robię retrospekcje do tego, jakim sposobem została złamana.

Noga A została podhaczona przez typa koło drzwi. Nogą B w tym czasie próbowałam się 'podeprzeć' spadając, wysunelam ją i złamałam. Nie wiem skąd Twoje wnioski i
Kobiety tylko z odpowiednim wykształceniem, kwalifikacja wojskowa jest obowiązkowa dla wszystkich mężczyzn.

@Fidel1: Tak, ale pisanie że kobiet kwalifikacja nie dotyczy to krzywdzące uogólnienie. Dotyczy ich w mniejszym stopniu, natomiast realnie... pobór jest zawieszony tak samo dla mężczyzn i kobiet, nie biorą nikogo do zasadniczej.
@shitty_support: O, mój ulubiony moment XD Czyli ktoś wykrył, że historia nie trzyma się kupy = atak!

to nie są 'błędy logiczne'

Są.

nie wiem jak można ten tekst tak bezsensownie zinterpretować.

trzeba Ci tłumaczyć jak wygląda potknięcie po podstawieniu nogi i która noga gdzie wtedy leci.

No nie.

Noga A została podhaczona przez typa koło drzwi. Nogą B w tym czasie próbowałam się 'podeprzeć' spadając, wysunelam ją i złamałam.

Ale
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@XIONC_CI_MORDE_LIZAL: możesz prześledzić mój profil, pewnie gdzieś o tym pisałam.

I nie jest to atak, tylko śmiesznie brzmi jak czepiasz się słów żeby udowodnić coś, co sam sobie wymyśliłeś, że miałam na myśli.

Wszyscy inni zrozumieli, że w tej historii nie chodzi o jedną i tą sama nogę. Nawet ja nie pisze, że to ta sama noga. Po prostu używam słowa noga w stosunku do obu nóg, bo - uwaga -