Wpis z mikrobloga

@MercedesBenizPolska: nie wiem czy siedziałeś w nowych mercach, ale jeśli chodzi o wnetrza to poniżej e-klasy jest dość słabo nawet w bogatszych wersjach wyposażenia, wystarczy wspomnieć skrzypiące kokpity, słabe wygłuszenie kabiny czy cieniutkie i pękające skóry, bmw wcale nie odstaje imo.
  • Odpowiedz
  • 60
@Stashqo chyba nie miałeś dawno nowego BMW. Wyposażenie w standardzie jest żenujące, materiały w środku niedługo dogonią Fiata, awaryjność od lat stoi na wysokim poziomie ( ͡º ͜ʖ͡º) ładne są, fajnie się jeździ, ale cała reszta niestety zniechęca.
  • Odpowiedz
  • 21
@Stashqo niestety prawie każdy silnik sypie się jak domy w Kosowie, plastik fantastic i o ile w 3 jest to do zaakceptowania to w 5 czy modelach M (pomijam ciągłe awarie wszystkiego w M) to jakiś nieśmieszny żart za >350 000 PLN. Tylko o ile właściciele np Focusa RS robią sobie grupy na FB "co dziś zepsuło się w twoim RS" i cisną sobie bekę ze swoich aut, to wszyscy właściciele
  • Odpowiedz
@Tapirro: no to dobrze, że jednak bmw nie kupiłem bo właśnie kończyłaby mi się gwarancja. Merc ma swoje za uszami, ale akurat mechanicznie to jest w miare ok w nowych modelach, jedyny wyjątek to chyba system adblue, który pierdzieli się dość często, ale są juz obejścia.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@andrzejlog: dla mnie nowe bety są świetne, natomiast masz 100% racji że dzisiejsze psują się dużo bardziej niż era e30-e46, sam znam historię że na gwarancji w F10 550i 4 razy silnik był wymieniany na gwarancji. Ale ogólnie cały mit niemieckiej niezawodności dzisiaj pryska, bo jest moda na zmniejszanie silników i w----------e turbin, żeby zrobić 400KM z 2.0
  • Odpowiedz
@Splendor: fajny ten mercedes, taki niezbyt niezawodny i z gównianym podejściem do klienta kupującego s klase za milion złotych ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz