Wpis z mikrobloga

@guru8: Szczerze odradzam kupowanie ciuchów na ali. Jakość jest bardzo słaba. W ciepłe dni można się owinąć folią spożywczą i efekt będzie ten sam. Nie lepiej odłożyć te 200zł i kupić porządną koszulkę niżeli 4 gówniane?
  • Odpowiedz
@naxed: Co wszystko to samo? Wypowiadasz się o jakości produktów których nie miałeś w rękach. Pomijam już fakt że teza pt 'chińczyk za 15$ jest lepszy jakościowo niż produkty dobrych firm" jest nie do obronienia z oczywistych powodów. Kupiłem z ciekawości kilka tych chińskich koszulek i nadaje się to jedynie na spocenie na trenażerze. Już koszulka za 130zł bije na głowę ten chiński plastik, gdzie tam mówić o wyższych półkach
  • Odpowiedz
  • 0
@Aciapek no tylko mi nie wmawiaj ze czegoś w rękach nie miałem. jedno wiem, od prawie 30 lat kupuje różne szmaty - już dałem sobie spokój z oryginałami, lepiej kilka razy wymienić byle podróbę i nie przejmować się plamami czy glebą niż podniecać marką. Ja różnicy prawie nie zauważam (:
  • Odpowiedz
@kuraku: A jaki masz status wysyłki? Bo ja pierwotnie dostałem nr przesyłki, a teraz mi odpisali, że wszystko jest na etapie produkcji ( ͡° ͜ʖ ͡°) i wyślą nowy nr do śledzenia jak wyprodukują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@guru8 Tak, jak Ci wcześniej napisałem. Identyczne sytuacje i scenariusze kręcenia ludzie opisują w komentarzach od ponad 3 miesięcy. Załóż spór, bo w końcu Ali przylepie im transakcję i stracisz kasę. Ludzie o tym pisali.
@kuraku Ja bym się nie nastawiał. Poza tym od jakiegoś czasu były daje narzekania na jakość a teraz już tylko komentarze, że nie wysłali i kręcą.
  • Odpowiedz
  • 1
@Aciapek Akurat marka Rion robi świetne ubrania rowerowe w relacji jakość/cena.
Niestety z marek typowo rowerowych mam bezpośrednie porównanie tylko do Van Rysel/Triban oraz Assos.
Koszulki Rion za 65 zł jakościowo są lepiej wykonane i zaprojektowane od najwyższych modeli z Decathlonu, a bibsy z szelkami za ok. 85 zł jakością wykonania i wygodą na dystansie 100 km niewiele ustępują bibsom Assos Mille GT, które są ok. 7 razy droższe. Nie wypowiadam
  • Odpowiedz
Tak, jak Ci wcześniej napisałem.

@kasin: Czyżby multi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie no spór tak czy siak założę, bo chinolom nie ufam xD Osobiście też nie mam jakiegoś dużego porównania, bo głównie mam ciuchy z Deca i parę rzeczy z Novatexu i zimowe gacie Rogelli, a chciałem głównie krótkie gacie, przy okazji trochę przycebulić i mieć jakieś porównanie :D
No i dej linka do tych
  • Odpowiedz
  • 1
Czyżby multi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@guru8 Aż sprawdziłem i jednak napisałem to do @kuraku ze 2-3 dni temu, bo pisał o Spexcelu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://a.aliexpress.com/_vSsUId
Ale obecnie tylko rozm. S dostępny i to z Hiszpanii, czyli dochodzi przesyłka.
Też mają zajebiste braki magazynowe, ale jeśli coś jest na dostępne na stronie, to wysyłają w 24h i idzie z Chin
  • Odpowiedz
@kasin: To ziomuś mam pytania ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak się sprawuję pampers? Da się w nim wytrzymać dłuższe trasy, czy to jakaś miękka gąbka? I jaki rozmiar brałeś?
  • Odpowiedz
@kasin: No ja właśnie mam dosyć delikatne siedzenie, więc szukam czegoś z większą amortyzacją :D Z drugiej strony, mogą być na jakieś krótsze trasy, a za stówkę to i tak nie ma co wiele wymagać xD Czyli rozmiarówka jest w miarę aktualna, tak patrząc na nią to się mieszczę między M a XL :D ale jak będę polować L to powinno być dobrze :D

Tego Spexcela olałem i założyłem spór,
  • Odpowiedz