Wczoraj minął dokładnie rok od modlitwy papieża Franciszka na pustym placu w intencji szybkiego ustania pandemii. Modlitwy, którą zachwycały się media i wierzący na całym świecie.
Ja doskonale rozumiem, że chrześcijański bóg nie spełni każdej fanaberii swojego wyznawcy, ale kogoś takiego jak papież wypadałoby chyba posłuchać nieco uważniej, aby trochę naprężyć muskuły przed tymi wstrętnymi ateuszami i udowodnić, kto tak naprawdę trzęsie tym ziemskim grajdołkiem.
@Neubert: ci teiści (nie tylko katole) strasznie się opierdzielają. Od roku modlą się do swoich bóstw o ustanie pandemii, a liczby zakażeń jak rosły tak rosną. Do roboty kochani, musicie modlić się jeszcze więcej!
@Neubert: covid to kara za homoseksualizm, pizze hawajską i syntetyczne narkotyki. A że w tej dekadzie nowotestamentowy pan bozia ma urlop to stery przeją starotenstamentowy Bóg Jahwe Terminator co #!$%@? plagami na prawo i lewo.
@Neubert: To w ogóle niedorzeczne, że w tak mocno wierzącym kraju jak nasz pandemia jakimś cudem nadal trwa. Chyba, że te czary mary w ogóle nie działają ale ch*j wie.
ale kogoś takiego jak papież wypadałoby chyba posłuchać nieco uważniej
@Neubert: Jako ateistka nie jestem specjalistką, ale z tego co się orientuje to nie ma on żadnej uprzywilejowanej pozycji względem boga w stosunku do przeciętnej osoby. Tak przynajmniej mówi ich doktryna.
Jedyne co tu jest ateistyczne to polski KRK gdzie Boga nie ma juz dawno
bibia.deon
Nie udawaj że wiesz co jest pod tym linkiem
@Soojin21: w gruncie rzeczy z punktu widzenia osoby widzacej więcej niż materializm ( i pod ten parasol np buddyzm tez wchodzj) nie ma żadnego powodu żeby modlić się ( też w sensie potocznym) o koniec pandemii per se. Jedi też nie leczyli terminalnych ran
W końcu Polskę reprezentuje ktoś to jest szanowany przez europejskie elity, mam nadzieje że nie trzeba będzie sie znowu wstydzić za nasz rząd tak jak to było przez ostatnie 8 lat #polityka #sejm #neuropa #tusk
#kosciol #bekazprawakow #koronawirus
Wczoraj minął dokładnie rok od modlitwy papieża Franciszka na pustym placu w intencji szybkiego ustania pandemii. Modlitwy, którą zachwycały się media i wierzący na całym świecie.
Ja doskonale rozumiem, że chrześcijański bóg nie spełni każdej fanaberii swojego wyznawcy, ale kogoś takiego jak papież wypadałoby chyba posłuchać nieco uważniej, aby trochę naprężyć muskuły przed tymi wstrętnymi ateuszami i udowodnić, kto tak naprawdę trzęsie tym ziemskim grajdołkiem.
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-03-27/wyjatkowa-modlitwa-papieza-pusty-plac-swietego-piotra/
https://www.malygosc.pl/doc/6233854.Papiez-modlil-sie-o-ustanie-pandemii
W sumie w ogóle nie działa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@Neubert: ustania czego? XD
@Neubert: Jako ateistka nie jestem specjalistką, ale z tego co się orientuje to nie ma on żadnej uprzywilejowanej pozycji względem boga w stosunku do przeciętnej osoby. Tak przynajmniej mówi ich doktryna.
A co robi?
Jedyne co tu jest ateistyczne to polski KRK gdzie Boga nie ma juz dawno
Nie udawaj że wiesz co jest pod tym linkiem
@Soojin21: w gruncie rzeczy z punktu widzenia osoby widzacej więcej niż materializm ( i pod ten parasol np buddyzm tez wchodzj) nie ma żadnego powodu żeby modlić się ( też w sensie potocznym) o koniec pandemii per se. Jedi też nie leczyli terminalnych ran
Przeczytałem dwa razy. W gimnazjum, jak jeszcze uczęszczałem do katolickiego gimnazjum, a potem w liceum.