Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 17
@bArrek: przestawienie sie z manuala w autoamt to okolo 100-200km. Najgorzej z automatu na manual, i to polowanie silnika na 1 czy 2 biegu :D
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@piteross: mi nigdy noga nie uciekła xD za to na odwrót zdarza mi się nie nacisnąć sprzęgła jak dojeżdżam do świateł np. jak jadę nie swoim autem
  • Odpowiedz
@bArrek: Pamiętam jak pierwszy raz usiadłem na automacie i oczywiście zahamowałem lewą nogą, a że u mnie w aucie trzeba mocno depnąć w sprzęgło to ostre hamowanie było ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bArrek ja jeździłem dłuższy czas na zmianę aylutomat-manuel i był dramat.
Mazda 6 z maulau pokazała że można całe miasto przejechać na 3 biegu i wyrąbane w zmienianie.

A najgorzej jest ruszać pod górkę, automat stoi w miejscu, manuel nie dość że jedzie do tyłu to jeszcze trzeba bawić się sprzęgłem i gazem żeby ładnie ruszyć.
  • Odpowiedz
@BajerOp heh, na początku zdarzyło mi się wcisnąć hamulec, jakbym wciskał sprzęgło. Kto nie miał zapiętych pasów, to teraz zawsze o tym już pamięta ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Fafu: też jak pierwszy raz wsiadłem na automat to tak zrobiłem. Później jeszcze tą nogę trzymałem na hamulcu i puszczałem jak sprzęgło xD Ale i tak automat > manual
  • Odpowiedz
  • 1
@piteross haha dokładnie, jak wsiadam do żony auta, wrzucam 2 i sobie śmigam po mieście i tylko czasami taki mam przebłysk, ja j---e... Ale ten silnik wyje, nigdy więcej benzyny xD
  • Odpowiedz