Wpis z mikrobloga

@ChemikPhnomPenh: Wypowie wam z miesięcznym za byle co i weźmie kaucję. Założę się że rement był bez uzgodnionego projektu, to wypowiedzenie natychmiastowe. Pan inspektor od tych rzeczy już napisał decyzję. Szybko to działa, wystarczy opłata. Ale możecie przebić wyższym banknotem.
  • Odpowiedz
  • 13
@ChemikPhnomPenh hahaha, na pewno w kraju trzeciego świata umowa i plomba ma drzwiach xD sprawią, że golodupiec i niedoszły prawnik, wydymają kasiastego gościa, który przekonał do siebie lokalną właścicielkę. Myślałeś, że chłop machnie ręką na kilkanaście tysięcy dolarów utopione, bo będziesz udawał prawnika? XD i w ogóle jakieś negocjacje chciałeś prowadzić, ja myślałem, że nieliczny normalny tam jesteś, ale grubo się pomyliłem xD
  • Odpowiedz
@dizel81: nowatorska polska myśl biznesowa, dokonać czasowego zaboru mienia (które go nie jest się właścicielem - sami wspominali ze to inwestycja 2 strony) i zaplombować. Ciekawe skąd te gagatki zapłacą za czynsz i jak długo będą trzymać zamknięty lokal. Tak czy inaczej, właściciel lokalu może dokonać wtedy wypowiedzenia umowy a ich "kaucja" przepadnie. Mentalność psa ogrodnika.
  • Odpowiedz
@vulcanitu: Oczywiście: Kambodża jest państwem prawa i jej konstytucja i system prawny deklarują zasadę rządów prawa, niezależność sądów, ochronę praw człowieka oraz trójpodział władzy. A czy weźmie czy nie weźmie to czas pokaże. Ja tu widzę spór darczyńca - my z Krzyśkiem. Natomiast jeżeli my przegramy, a Michał postanowi prowadzić działalność, to będzie to działalność wzorcowa pod względem BHP, compliance i staranności prowadzenia działalności. Nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej.
  • Odpowiedz
@dizel81: Inwestor zapłaci i lokal jego , chlejmik to może sobie filozofię swoje wygłaszać do n----a*go spocucha bo on i tak nic nie rozumie. Bbbbbb eeeee
  • Odpowiedz