Wpis z mikrobloga

Jakiś pomysł co to może być i co z tym zrobić? Od miesięcy nasila się u mnie dyskomfort nad prawym pośladkiem. Czasem odczuwam też lekko prawą pachwinę ale nie wiem czy to jest w jakiś sposób powiązane. Nie zauważyłem żadnej zależności jeśli chodzi o okoliczności występowania. Na pewno nasila się kiedy odchylę tułów do tylu i wypchnę miednicę do przodu. Fizjoterapeuta? Podstawowa opieka zdrowotna? Jakieś sensowne ćwiczenia? Na razie to tylko dyskomfort o zmiennym nasileniu, nie chciał bym protezy biodra albo operacji kręgosłupa za 10 lat.
#medycyna #zdrowie #fizjoterapia #ortopedia
plycin - Jakiś pomysł co to może być i co z tym zrobić? Od miesięcy nasila się u mnie...

źródło: comment_1616582957IeQMCFchpWkepiTZJW4z5d.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@plycin: ta dyskopatia to by pasowała, bo po całym dniu siedzenia też mnie napierdziela w podobnym miejscu + jeszcze jakby delikatnie "pływa", "pulsuje" mi jądro jak po uderzeniu. Jak robię ćwiczenia albo jestem po prostu aktywny to przechodzi. Mniejsza, najwyżej pójdę pod skalpel, wytną co trzeba, wstawią jakiś tytan i będę robocopem.
  • Odpowiedz
Teraz jeszcze zauważyłem ze jak leżę na plecach i odchylę prawą nogę w bok jakbym próbował zrobić pół szpagatu to idzie takie "chrupnięcie" potężne z tego miejsca. Ja pierdzielę, śmieciarka.
  • Odpowiedz
@plycin: Jak dla mnie to sprawa dla fizjo nie żal stać w kolejkach na drogie rezonanse w tym momencie a lekarz zawsze pewnie by chciał operacji. Serio polecam terapie manualną, zadania domowe od fizjo i myśle ze da sie to wyprowadzić ale wiadomo ze tylko na podstawie opisu opinia ;)
  • Odpowiedz