Aktywne Wpisy
nad__czlowiek +17
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
WykopX +395
#afera TL;DR Wykop łamie regulamin wykopu i wykopuje na główną #ama OVH z 4-letnich fake-kont. Pytania w AMA zadawane przez fake-konta z ostatnią aktywnością w 2020.
Zauważyłem ciekawą rzecz - AMA z pracownikiem OVHcloud (aktualnie ledwo 40 wykopów i jest już wykopane na głównej) wykopały 4-letnie i 3-letnie konta bez ŻADNEJ aktywności od 2020 roku.
Pytania zadawane w AMA - dziwnym przypadkiem od kont, których ostatnia aktywność była 4
Zauważyłem ciekawą rzecz - AMA z pracownikiem OVHcloud (aktualnie ledwo 40 wykopów i jest już wykopane na głównej) wykopały 4-letnie i 3-letnie konta bez ŻADNEJ aktywności od 2020 roku.
Pytania zadawane w AMA - dziwnym przypadkiem od kont, których ostatnia aktywność była 4
Ale zastanów się...
Czy gdybym Ci powiedział, że mam dla Ciebie szczepionkę ANTYKONCEPCYJNĄ, po zażyciu której nadal możesz zajść w ciążę i nadal musisz używać kondoma... To czy byś się zaszczepił?
A czy gdybym Ci powiedział, że po pierwszych dwóch dawkach musisz potem przyjmować ją co roku...
A czy gdybym Ci powiedział, że działa tylko na współżycie z niektórymi typami ludzi, ale na inne typy już nie..
A czy gdybym Ci powiedział, że do tego substancją, którą przyjmujesz, nie jest do końca szczepionką (bo nie jest do końca zbadana), jej producent nie odpowiada za powikłania (bo sam twierdzi, że nie daje na nic gwarancji), jeśli coś się stanie, to odszkodowanie wypłacisz sobie sam ze swoich podatków (i to po kilku latach batalii sądowych)... #ztwoichpodatkow
I jak teraz?
A teraz od strony ekonomiczno-socjologicznej... Czy kiedy pojawia się nowinka techniczna, to najpierw dostęp do niej mają bogaci czy biedni? Politycy czy plebs? hmmm? no to jak to jest, że bogaci się nie szczepią, politycy się nie szczepią, prezesi firm produkujących te szczepionki się nie szczepią i każdy kto ma za grosz rozumu i wpływów unika szczepienia... a kogo się szczepi? starych, biednych oraz głupich... nie to, że sugeruję jakąś teorię spiskową, ale tak na chłopski rozum, to się zastanów nad tym w wolnej chwili...
No i ostatnie... Pamiętacie jak dawaliśmy się rok temu nabierać na setki trumien we Włoszech na ulicach? Pamiętacie jak pokazywali nam filmiki, że ludzie tracą przytomność na ulicach? A dlaczego teraz, kiedy jest 100-1000 razy więcej zachorowań nie mamy 100-1000 razy więcej takich trumien, ludzi i filmików? No to jak to jest, że opanował nas śmiertelny wirus i byśmy tego nawet nie zauważyli, gdyby nikt nam o tym 1000 razy dziennie nie przypomniał...
Takie refleksje do przemyślenia podczas porannego prysznica...
https://portal.abczdrowie.pl/przyjeli-1-dawke-szczepienia-przeciw-covid-19-ale-i-tak-zachorowali-szczepienie-nie-zwalnia-z-ostroznosci?fbclid=IwAR28fLZwDCPLjbHcFnz3i0NxOLZMyACuXttE-6o1CU8Je21pX7zMdVbmPY0
@Xtreme2007: Nie chcę nic pisać, ale tabletki antykoncepcyjne nie mają skuteczności 100% ( ͡° ͜ʖ ͡°) Po ich zażyciu kobieta nadal może zajść w ciąże.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Xtreme2007: zamień szczepionkę na "tabletkę" albo "prezerwatywę". Przy stosowaniu któregokolwiek z nich można zajść w ciążę. Czy to znaczy, że nie stosujesz ani nigdy nie bedziesz stosował antykoncepcji? Bo w przeciwnym razie byłbyś hipokrytą. Wiesz o tym?
5% ludzi przestało palić, a wciąż oddychają benzopirenem. Co za spisek i oszustwo! Wmawiają idiotom, że spalanie węgla ma znaczenie.
Komentarz usunięty przez moderatora
No ale Fb to przecież solidne źródło i miejsce, gdzie zbierają się największe umysły tego świata.
@Xtreme2007: Wiesz, że istnieje coś takiego jak tabletki antykoncepcyjne i jeżeli nie zacznie się ich przyjmować w odpowiednim czasie to zamiast działać natychmiastowo, ich działanie zacznie być skuteczne dopiero po 7 dniach? W przypadku większości stosowanych szczepionek do ich poprawnego, pełnego działania
@Xtreme2007: Czy gdybym ci powiedział, że poduszka powietrzna czy pasy wcale mogą cię nie uratować przed śmiercią to byś przestał ich używać? Czy gdybym powiedział ci jakakolwiek szczepionka ci nie da 100% pewności, że nie zachorujesz i nadal nie możesz łazić z
Przecież chronią w sytuacjach w jakich mają przeznaczenie. A to, że umrzesz od innych obrażeń, to poduszki nie mają tu znaczenia.