Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Czy jak chce się zapisać na Prawo Jazdy (kat. B) to czy mogę iść od razu zrobić badania lekarskie (prywatnie lekarskie+psychologiczne) i potem Profil Kandydata Kierowcy i wtedy do Ośrodka już na Prawo jazdy? Czy muszę od nich dostać skierowanie na badania?
I żeby Profil Kandydata Kierowcy wyrobić to muszę koniecznie jechać do miejscowości gdzie jestem zameldowany czy można to w jakiś inny sposób załatwić?
#prawojazdy
#samochody
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Mariusz_Drugi: czyli mogę iść sobie sam zrobić badania i potem PKK, a potem już na prawko.
Zatem żeby zrobić PKK muszę udać się do urzędu gdzie jestem zameldowany?
  • Odpowiedz
@hesa656: Do urzędu w którym jest wydział komunikacji. Jak nie jestem nigdzie zameldowany, a papiery składałem w gdansku. Najlepiej zadzwonić i się spytać dokładnie gdzie możesz wyrobić pkk. Poza tym i tak musisz się umówić na konkretna godzinę wiec wszystko da się ogarnąć za jednym telefonem. Powodzenia!
  • Odpowiedz
@hesa656: robisz sam badania i psychotesty, można zadzwonić do szkoły w której chcesz robić kurs bo często mają podpisane umowy z lekarzami i unikniesz dzwonienia po przychodniach i kolejek, idziesz do starostwa/wydziału komunikacji(pamiętaj o zdjęciach) PKK wyrobią Ci w ciągu 5-10 minut i wtedy możesz się zapisać do szkoły nauki jazdy
  • Odpowiedz
  • 0
@hesa656 idziesz zrobić badania, po nich otrzymasz zaświadczenie lekarskie, a następnie udajesz się do wydziału komunikacji i wyrabiasz pkk (nie zawsze trzeba się umawiać u mnie w mieście nie było takiej potrzeby) potem tylko do wybranego osk i zaczynasz robić prawko ( ͡° ͜ʖ ͡°) teoretycznie powinno się pójść do wydziału tam gdzie jesteś zameldowany.
  • Odpowiedz