Wpis z mikrobloga

@Czill23: a nie lepiej kupić bitcoina, zarobić i kupić kartę graficzną za zarobioną kasę? Serio myślicie, że jak bańka pęknie to cena karty graficznej spadnie nagle o połowę? :D:D:D:D:D
  • Odpowiedz
@myidioci: Jak sam dostrzegasz, bańka może w każdej chwili pęknąć, ja się na tym nie znam, więc zapewne jako pierwszy zostanę, jak to się u was mówi? Wyleszczony? Dwa, trzeba by się w kwestii bezpieczeństwa dedukować, bo nie wiem jakie tam są procedury, aby nie zostać zescamowany. Reasumując na razie mój 1050 orze jak może a jak przyjdzie czas i pieniądze na zmianę, może ceny grafik się urealnią.
  • Odpowiedz
@Czill23: problemem jest to, że pęknięcie bańki to aktualnie zjazd do 40 może 30 tysięcy (skoro nawet covid zwalił cenę jedynie z 10 do 4, to co miałoby zrzucić Bitcoina bardziej). Wtedy pojawi się gigantyczny popyt. Niestety albo Nvidia o-----e mnóstwo nowych kart na rynek, albo będą takie drogie.
  • Odpowiedz
@myidioci: Z takim podejściem to szybko roztrwonisz swoją fortunę, jak chcesz przepłacać za coś prawie 3 razy( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak kopanie przestanie się opłacać to górnicy w zębach przyniosą te karty żeby się tego pozbyć i odzyskać choć trochę pieniędzy. W 2017 w peaku krypto karty miały znacznie lepszą cenę niż teraz a potrafiły spaść o 150% w ciągu paru miesięcy a teraz mają nie
  • Odpowiedz
" Jak kopanie przestanie się opłacać", "krypto karty miały znacznie lepszą cenę niż teraz a potrafiły spaść o 150% w ciągu paru miesięcy" tu są dwie kluczowe sprawy z twojej wypowiedzi.
  • Odpowiedz
@rafion Busd Tusd Usdt i tak dalej, każdy stabel coin jest w miarę legitny do trzymania wartości po sprzedaży, no może theter jest ruletką.

@Rozgryzacz: Chcesz trzymać kasę na giełdzie? GOOD LUCK
  • Odpowiedz
@myidioci: Zaraz zaraz, przecież BTC maksymaliści głoszą co chwile rychły upadek ethereum i altcoinów, to chyba kopanie już niedługo przestanie się opłacać? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Co do 150% spadku to chyba nie zrozumiałeś o który spadek mi chodzi i podpowiadam nie chodziło o spadek cen krypto
  • Odpowiedz
@Pawlinho: ja cały czas rozumiałem, że chodzi o spadek cen kart. I właśnie musiałoby bardzo długo nie opłacać się kupować, żeby sprzedali. To nie jest tak, że dzień później karty polecą na rynek.
@Czill23: owszem, pkt 1 i 2 jak ze wszystkim.
  • Odpowiedz