Wpis z mikrobloga

@Chuseok: Ja byłem pewien, że oni się ukrywaja w jakichś swoich zmakniętych grupkach. A tu na żywca jadą, z jakąś big pharma, żeby się doedukować, masowe zgony po szczepieniu. jprdl (_ )
  • Odpowiedz
@boubobobobou: Nie do konca zrozumialem. Karynie sie wciska ze ma "chlopski rozum" i "wuja sie zna a sie wypowiada".

@chuseok Ciekawe co laczy karyne z Francja, Niemcami, Wlochami, Hiszpania, Cyprem, Portugalia, Norwegia, Holandia, Austria...Wymieniac dalej?

Zapewne wszystkie te kraje laczy chlopski rozum z karyna.

Natomiast nie laczy tych krajow to ze wszystkie wstrzymaly szczepienia szepionka pewnej firmy. Te wstrzymaly-polska nie. No coz-polaki to twarde sztuki-dadza rade (a gdzies towar
  • Odpowiedz
Te wstrzymaly-polska nie. No coz-polaki to twarde sztuki-dadza rade (a gdzies towar trzeba sprzedac)

@gorzki99: w uk szczepią +50 i nie ma za dużych skutków ubocznych, a astra zeneca nie jest robiona głównie dla zysku i jest tańsza z tego co wiem więc wnioski wysuń sam.
  • Odpowiedz
@boubobobobou: @PiersiowkaPelnaZiol:
Niemcy:
"Po nowych doniesieniach o zakrzepicy żył mózgowych w związku ze szczepieniami w Niemczech i Europie, instytut uważa, że konieczne są dalsze badania."

Wlochy:
"Dzień wcześniej ten sam włoski urząd zapewniał, że preparat jest bezpieczny. Tak odniósł się do tego, że w Piemoncie zawieszono w niedzielę stosowanie tej szczepionki z jednej z serii po tym, gdy po jej podaniu zmarł w mieście Biella 57-letni nauczyciel. Przypadek ten jest obecnie
  • Odpowiedz
Kraje wstrzymuja szczepienia (szczepionka tej konkretnie firmy) z ostroznosci. Polska jak widac nie musi byc ostrozna. Inne kraje wola poczekac (i w miedzyczasie szczepic sie innymi szczepionkami) natomiast bohaterska polska nie czeka na wyniki tylko sie bedzie szczepic.

@gorzki99: ale w uk zaszczepiono tym ponad 10mln ludzi więc o co chodzi, podałem ci zdjęcie z linkami które dokładnie mówią jakie są skutki uboczne, ja byłem szczepiony pfzerem i miałem gorączke
  • Odpowiedz
@boubobobobou: Poki co to nie bardzo "naukowo" podchodzisz.

Wiesz ile lata samolotow np boeing 737? A wiesz co by sie stalo jakby nagle 2 albo 3 ulegly awarii w powietrzu ktora skutkowalaby rozbiciem? Cala flota jest uziemiona do momentu wykrycia co spowodowalo awarie. Cala flota to w cholere wiecej niz 2 lub 3.

To jest wlasnie naukowe podejscie-dopoki nie mamy pewnosci nie stosujemy. Sa obawy-czekamy na wyjasnienia.
Przypominam tylko ze szczepionki wszystkich
  • Odpowiedz
Wiesz ile lata samolotow np boeing 737? A wiesz co by sie stalo jakby nagle 2 albo 3 ulegly awarii w powietrzu ktora skutkowalaby rozbiciem? Cala flota jest uziemiona do momentu wykrycia co spowodowalo awarie. Cala flota to w cholere wiecej niz 2 lub 3.

@gorzki99: Zła analogia. Lepsza jest taka, że na pokładzie samolotu zmarł jeden pasażer. I teraz wstrzymujemy wszystkie loty tymi samolotami aż do odwołania, żeby sprawdzić, jaki
  • Odpowiedz