Aktywne Wpisy

Sriracha +435
Zwycięstwo!!!!!
Od tygodnia walczyłem z zapchana rura odpływowa w kuchennym zlewie, kret w płynie i soda + ocet nie dawały rady.
Kupiłem taka specjalna pompke, nie dało rady.
Kupiłem żmijkę, wkręciłem 9 metrów, 9 k---a metrów, nadal zapchane.
W desperacji odkryłem w sobie nieprzebrane pokłady kreatywności.
Od tygodnia walczyłem z zapchana rura odpływowa w kuchennym zlewie, kret w płynie i soda + ocet nie dawały rady.
Kupiłem taka specjalna pompke, nie dało rady.
Kupiłem żmijkę, wkręciłem 9 metrów, 9 k---a metrów, nadal zapchane.
W desperacji odkryłem w sobie nieprzebrane pokłady kreatywności.
źródło: IMG_20250309_133202842
Pobierz
bo-banley +351
źródło: temp_file2186281826564210420
Pobierz

źródło: comment_1615688094ppYMc4VF74A6UdtyqjRQfk.jpg
PobierzW sumie jak się te chore pustynne bajania czyta, to ciężko się nie zgodzić, że something is no yes, no chyba, że się ma krzyż wbity w mózg, wtedy wszystko się zgadza :P
https://en.wikipedia.org/wiki/Cainites
źródło: comment_16157204912xMtX71ZzvOk40d3uyGwKS.jpg
Pobierzźródło: comment_1615725599ByJ0qDHN06MzXO5wbzbBEC.jpg
Pobierz@KochanekAdmina: @Pantokrator: W sumie to podam jako ciekawostkę, bo nie chce mi się kłócić, ani do niczego namawiać, ale jak się uważnie przeczyta Księgę Hioba z komentarzem z oryginału to nie o to chodzi. Sam Hiob dochodzi do wniosku, że żadnego zakładu tak naprawdę nie było, tylko ludzie obiwniają Boga o różne
Inaczej analizuje się biblie jako dzieło niskich lotów beletrystyki, a inaczej jako ŚWIĘTO PISMO POWSTAŁE Z RĘKI BOGA KTÓRY NATCHNĄŁ ŚMIERTELNYCH
Mi bardziej chodzi że jako
Szatan namawia do prostej szybkiej taniej przyjemności i uzależnienia od niej, a że potem człek jest niezbyt zdolny to życia to już tylko taki efekt uboczny.
To jest ten zwodniczy element szatana, że ludzie kojarzą go z przyjemnością.
Komentarz usunięty przez autora
@KochanekAdmina: bo była pisana w innych czasach dla innych ludzi, skoro przetrwała do dzisiaj to zapewne coś wnosiła do społeczeństwa. Ale hehe jacy głupi ci chrześcijanie, przez ponad 2k lat posiłkowali się jakąś książką tworząc najbardziej rozwinięte i zdrowe społeczeństwa, przecież wystarczyło od razu zacząć kształcić psychologów, terapeutów i
@Sesja: no przetrwała, tylko przypominam w jaki sposób - przymusowa indoktrynacja od dziecka, strach przed wiecznymi torturami w najgorszych czasach to się wieszało delikweta który nie wierzył w te brednie. Faktycznie dużo wniosło do społeczeństwa - głównie cierpienie i strach.
@Sesja: Chrześcijaństwo zniszczyło Rzymsko-Grecką
Dlaczego chrześcijaństwo? Czytałem o wielu czynnikach składających się na upadek Rzymu ale nigdy nie trafiłem na chrześcijaństwo, może polecisz jakąś lekturę? A sam prime-time umieściłbym od czasów kolonialnych
@Sesja: Nie przypominam sobie że komunizm systemowo od dziecka wmawiam że nieposłuszeństwo partii skończy się wiecznymi torturami przez eony. Też nie przypominam sobie żeby komunizm wmawiał dzieciakom systemowo od początku że są winni śmierci jakiegoś typa 2000 lat temu i że właściwie to mordują go każdego dnia swoimi czynami które
Nie tak brzmi nauka kościoła, złośliwie manipulujesz ale nie będę walczył z wiatrakami.
Wymieniłem komunizm bo to ateistyczny system, który spowodował śmierć największej liczby ludzi w historii, więc to nie religia powoduje, że ludzie są źli