Aktywne Wpisy

jegertilbake +118
Sprzedaż czasu liniowo za pieniądze to niewolnictwo z dodatkowymi krokami
Wczoraj pojawił się wpis na tagu #antynatalizm odnośnie braku chęci do pracy przez jednego ziomka. Oczywiście jak to na wykopie skoro OP wyraża swoje stanowisko to trzeba mu zaprzeczyć, choćby pisał najbardziej oczywiste rzeczy. Jednak w pewnym momencie zauważyłem, że chyba niektórzy piszą na poważnie swoje wysrywy tak więc wyjaśniam kilka prostych faktów, które umknęły tym osobom:
1) Żyjemy w systemie
Wczoraj pojawił się wpis na tagu #antynatalizm odnośnie braku chęci do pracy przez jednego ziomka. Oczywiście jak to na wykopie skoro OP wyraża swoje stanowisko to trzeba mu zaprzeczyć, choćby pisał najbardziej oczywiste rzeczy. Jednak w pewnym momencie zauważyłem, że chyba niektórzy piszą na poważnie swoje wysrywy tak więc wyjaśniam kilka prostych faktów, które umknęły tym osobom:
1) Żyjemy w systemie
źródło: image-50
Pobierz
lecho182 +77
A mogłem włonczyć myślenie i posłuchać specjalistów finansowych z wypoku i wypisać się z PPK. Następnie po 5 latach jeszcze raz włonczyć myślenie i jeszcze raz złożyć specjalny dokument do HR i jeszcze raz się wypisać z PPK. Naszczęscie jestem leniwym, niemyślącym lemingiem i daje się okradać rzondowi!
Ciekawe jaki zwrot ze własnej składki na PPK mają Ci świadomi specjaliści finansowi z wypoku?
PS. Dalej nie mogę uwierzyć, że 75% uprawnionych do
Ciekawe jaki zwrot ze własnej składki na PPK mają Ci świadomi specjaliści finansowi z wypoku?
PS. Dalej nie mogę uwierzyć, że 75% uprawnionych do
źródło: image
Pobierz

Raz na jakiś czas lubię sięgnąć po tytuł niezbyt wymagający, nagminnie korzystający ze znanych wszystkim fanom fantastyki motywów, sprawnie posługujący się archetypami postaci i po prostu niezobowiązujący. Jest to zazwyczaj przyjemny tytuł, po którym nie spodziewam się, by ze mną jakkolwiek dłużej pozostał. Zwykły, potrzebny podczas konsumpcji kultury, przerywnik. Takim właśnie komiksem okazał się Świat Dryftu autorska Kena Broedersa wydany przez Lost in Time.
Recenzja komiksu Świat Dryftu. Część pierwsza. Opowieść o złodziejach i trollach
#komiks #komiksy #nerdheim
źródło: comment_1615647917vHbGSmx9oejiSp8xnA7TRK.jpg
Pobierz