Aktywne Wpisy
aei9077 +305
Przedmieścia Frankfurtu vs przedmieścia Krakowa dziś. Dla niemca planowanie przestrzenne to standard i konieczność, dla polaka robaka to lewacki komunizm i zamach na wolność. Problemy i koszty generowane przez ten burdel? A kto by się tam przejmował, stać nas na bangladesz w środku Europy.
#100latplanowaniawpolsce #skyscrapercity #urbanistyka #architektura #polska #krakow #patodeweloperka #nieruchomosci #4konserwy #neuropa #bekazpodludzi
#100latplanowaniawpolsce #skyscrapercity #urbanistyka #architektura #polska #krakow #patodeweloperka #nieruchomosci #4konserwy #neuropa #bekazpodludzi
Hitmonlee +93
Ja #!$%@?, byliśmy w restauracji w szóstkę i miło zapytałem kelnerkę, czy dałoby radę wymienić stolik, bo chętnie zaprosimy jeszcze kilka osób. Jak przyszli, to ta sama kelnerka poinformowała nas, że od teraz do każdego zamówienia doliczane będzie 10% dodatkowej opłaty. Zaprosiłem im klientów i cena mojego piwa wzrosła XDDDD
Zebraliśmy się i wyszliśmy ze scamowni
#zalesie #scam #warszawa
Zebraliśmy się i wyszliśmy ze scamowni
#zalesie #scam #warszawa
Czaicie co się #!$%@?ło.
Cały czas uczę się html,css,bootstrap,jscript,woordpres,php i inne z tym związane.
Budując sobie portfolio pojechałem do rodzinnego miasta i popytałem po jakiś firmach czy nie chcą za darmo strony internetowej - no koszt domeny i hostingu po ich stronie. Do tego trafiła się pizzernia dla której robiłem grafikę dotycząca menu itp itd. wszystko za frajer.
Znalazłem 4 takie firmy - wszyscy zadowoleni.
Dziś dzwoni do mnie koleś, co ma firmę co sprzedaje blachę i że chciałby stronę internetową bo słyszał ze robię.
Pytam się jaką?
Długo nie myślał i dał mi adres strony, że może być taka sama jak ta tylko oczywiście z ich towarem.
Mowie, że spoko - że nie mam działalności, że to są moje pierwsze komercyjne projekty, że rodzinne miasto powiedziałem typkowi 600 zł.
No i się zaczęło.
1. Jak to 600 zł, tak DROGO!!! jak samemu można stronę za darmo zrobić, teraz to każdy stronę umie zrobić.
2. Czemu mi powiedziałeś 600 zł a innym robiłeś za darmo, w #!$%@? lecisz
3. Zrobię ci dobrą reklamę za to
i na końcu petarda.
4. To bierzesz od ludzi pieniądze a faktury nie wystawiasz, ciekawe czy się z US rozliczasz ja SOBIE TO SPRAWDZĘ.
No ludzie są #!$%@?ęci.
EDIT: jeszcze jak do mnie zadzwonił to powiedział "słyszałem, że robisz strony za darmo"
Komentarz usunięty przez autora
1. Nasz rząd robi milionowe przekręty i cała jego świta i #!$%@? im ktoś robi.
2. Gdzie nie weźmiesz fachowca do jakiegoś remontu do czegoś to musisz się prosić o fakturę.
3. Dorabiam sobie tym do wypłaty z 1-2 tys w miesiącu.
4. Mogę się o milion założyć, że ten typek swoim klientom też proponował sprzedaż blachy na
Rozumiem, że każdy profesjonalista na tym świecie, od razu zakładał firmę jak nie miał doświadczenia i klientów.
Zresztą jak słyszę o tym psuciu rynku to wyciągam popcorn i czytam komentarze. Bo aż mi się śmiać chce jak jakieś mistrze piszą nie psuj rynku, nie otwieram laptopa za 200zł/h
Gdzie jakaś babka chce, żeby ktoś jej zrobił logo dla swojej kwiaciarnia w #!$%@? Małym.
To chyba tak nie działa, że mając
"Artykuł 5 ustawy Prawa przedsiębiorców mówi, że działalności gospodarczej nie stanowi działalność osoby fizycznej, jeśli przychód należny z tej działalności w żadnym miesiącu nie przekracza 50% kwoty wynagrodzenia minimalnego i jeśli ta osoba w ciągu minionych 60 miesięcy nie prowadziła działalności gospodarczej."
@kodecss: co nie zmienia faktu ze moga Cie #!$%@? nawet za glupote, witamy w rzeczywistosci.
W jednym zarobię tysiąc, w drugim 2 - i nie robię tylko stronek, tylko też grafiki. I nie, nie biorę za każda stronę 600 zł, bo np. za restaurację z Wrocławia skasowałem 2,5 tysiąca umowa o dzieło.
Czyli jestem partaczem, bo boje się założyć firmę.
Oczywiście, że firmę założę jak będę miał świadomość, że będę miał zlecenia
A nie jak w tym momencie czasami szukam po 2 tygodnie jakiegoś zlecenia.
EDIT: jak będę miał na tyle zleceń żeby na czysto zarabiać +4000 zł to z buta zakładam firmę i rezygnuje z pracy.