Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kodecss: psujesz rynek i rynek zasadził ci ostrzegawczego kopala w tyłek. Ale nie martw się - to dopiero początek, jak się rozkręcisz, założysz działalność, będziesz płacił zusy i leasingi, to wjedzie taki sam cwaniak jak ty i będzie robił za darmo stronki, a klienci jak mantrę będą Ci powtarzać pytanie #1.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@kodecss: to niestety tak nie działa w tym kraju, że jak rząd kradnie to ty też możesz. Na przyszłość nie chwal się nieznajomej osobie przez telefon że robisz na czarno.
  • Odpowiedz
@kodecss: trollujesz czy na serio teraz piszesz? Jak jesteś partacz co robi usługi bez rozliczania się z skarbówką to nie dziw się, że cię nikt nie będzie traktować poważnie tylko jak jakiegoś pachoła studenciaka. Facet poszedłby do firmy to za 600zł to by go wyśmiali w drzwiach.
  • Odpowiedz
@NoKappaSoldier73:
Rozumiem, że każdy profesjonalista na tym świecie, od razu zakładał firmę jak nie miał doświadczenia i klientów.

Zresztą jak słyszę o tym psuciu rynku to wyciągam popcorn i czytam komentarze. Bo aż mi się śmiać chce jak jakieś mistrze piszą nie psuj rynku, nie otwieram laptopa za 200zł/h

Gdzie jakaś babka chce, żeby ktoś jej zrobił logo dla swojej kwiaciarnia w
  • Odpowiedz
@isInteger: nie robi na czarno
"Artykuł 5 ustawy Prawa przedsiębiorców mówi, że działalności gospodarczej nie stanowi działalność osoby fizycznej, jeśli przychód należny z tej działalności w żadnym miesiącu nie przekracza 50% kwoty wynagrodzenia minimalnego i jeśli ta osoba w ciągu minionych 60 miesięcy nie prowadziła działalności gospodarczej."
  • Odpowiedz
@memory: To jest właśnie wasze czytanie tego co chcecie, Napisałem 1-2k w miesiącu.
W jednym zarobię tysiąc, w drugim 2 - i nie robię tylko stronek, tylko też grafiki. I nie, nie biorę za każda stronę 600 zł, bo np. za restaurację z Wrocławia skasowałem 2,5 tysiąca umowa o dzieło.
  • Odpowiedz
@kodecss: bo nie jesteś firmą tylko zwykłym studenciakiem co sobie dorabia na lewo. A jeszcze jak usłyszał, że "masz telefon - za darmo robi" to już zupełnie. Typowy janusz ma typowe podejście do takich typków więc się nie dziw.
  • Odpowiedz
@kodecss: Witaj w świecie IT. Jak robiłem na czarno, umowy o dzieło itd. za jakieś grosze to miałem pełno chętnych. Kolejki. Założyłem firmę. Zacząłem doliczać podatki i czemu tak drogo. To ja znajdę kogoś innego, bo widzę, że komuś w głowie się poprzewracało. Taka branża, bo to tylko poklikasz i chcesz miliony.
  • Odpowiedz
@NoKappaSoldier73:
Czyli jestem partaczem, bo boje się założyć firmę.
Oczywiście, że firmę założę jak będę miał świadomość, że będę miał zlecenia
A nie jak w tym momencie czasami szukam po 2 tygodnie jakiegoś zlecenia.
EDIT: jak będę miał na tyle zleceń żeby na czysto zarabiać +4000 zł to z buta zakładam firmę i rezygnuje z pracy.
  • Odpowiedz
@kodecss: polecam useme, do ceny zlecenia dolicz sobie prowizje dla serwisu i masz wsio na legalu. A jak januszom za drogo i twierdza, ze to 5 minut klikania w kąkuter to niech s---------ą i sami sobie wyklikają. Tyle w temacie :D
  • Odpowiedz